Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Saját példáink

A humuszos csapat is közelít a nulla hulladék állapot felé:
Év: 
2009
Szám: 
Nyár

Dorka ecetet és mosószódát használ a sokféle vegytisztító szer helyett. Juci az AfroAid ruhavásárra viszi a feleslegessé vált ruhadarabjait. Pepe létrát, állványt, fűrészt a szomszédoktól kölcsönöz. Matyi használt anyagból füzeteket készít magának és az egész HuMuSz stábnak. Ági piacra jár vásárolni. Sylvi ajándékba csak saját készítésű dolgokat ad, vagy programot szervez. Atesz begyűjti mindenhonnan az egy oldalas papírokat hogy a másikoldalát is használja Eszter ritkán vesz új könyvet, inkább könyvtárba jár. CD-t, DVD-t is a barátaival cserélget. Gabi helyi termelőtől veszi a tejet, tojást, és persze kosárral jár bevásárolni. Beus esővizet gyűjt a locsoláshoz. Zui mindenhova saját kulaccsal jár, nem vesz eldobós csomagolású italokat. Toni tízfelé szelektál. Tamás rengeteg régi holmit összegyűjt és megjavít. Mese végre nemcsak a HuMuSz-ban, de otthon is tud komposztálni. Szili családjának heti 10 liter szemete van.

És ti? Ha ennél is jobb ötleteitek vannak, mindenképp küldjétek be a Kukadiéta versenyre! Köszönjük! Ez nemcsak azért fontos, mert biciklit lehet nyerni, hanem mert ötleteiteket másokkal is meg tudjuk osztani a http://kukadieta.humusz.hu oldalon.

 


 

ELINDULT A NULLAHULLADEK.HU

Új honlapunk célja az, hogy a hulladékcsökkentéssel kapcsolatos javaslatokat, ismereteket egy helyen, rendszerben lehessen áttekinteni. A rendszerezés alapját az a 9 célcsoport adja, amelyek –jelenlegi elképzeléseink szerint– tehetnek valamit azért, hogy egyre kevesebb legyen a szemét: lakosság, oktatási intézmények, civil szervezetek, önkormányzatok, kormányzat, cégek, kutatási intézmények, média. A honlapon lehetőség lesz további jó példák és tapasztalatok beküldésére, sőt, kifejezetten kérünk mindenkit, hogy amennyiben tudomása van a környezetében működő, hulladékcsökkenést segítő kezdeményezésekről, akkor értesítsen minket ezekről a [email protected] címen. A legjobbak felkerülnek a nullahulladek.hu-ra is, illetve népszerűsíteni fogjuk egyéb felületeken is. Köszönjük!

HuMuSz

A honlap a Norvég Civil Támogatási Alap valamint az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával jött létre.