A csapat

Urbán Csilla

elnök, nulla hulladék programvezető,

operatív menedzsment, pályázati projektmenedzsment, szakmai képviselet, kutatás, nemzetközi kapcsolatok

Az ELTE Természettudományi Karán környezetkutatóként, a svédországi Lund Egyetemen humán ökológia mesterképzést végzett. Itthon és külföldön egyaránt aktív egyetemi életet élt, mindkét egyetem környezetvédelmi diákszervezetében önkénteskedett, környezeti nevelési programokban vett részt és koordinálta azokat. A Humusznál gyakornokként kezdte, 2014-2015-ben a „Re:Gondolatok a világról” elnevezésű program vezetője volt, jelenleg ő foglalkozik az önkormányzati kapcsolatokkal, a Nulla Hulladék Kartával. Részt vesz társadalmi egyeztetési és civil érdekérvényesítési projektekben. A Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság civil delegáltja.

E-mail: e-mail

Merza Péter

alelnök, oktatási programvezető,

Humusz Oktatási Program, foglalkozásszervezés és -vezetés, táborszervezés, pedagógus továbbképzések, Ökoiskola- és Zöld Óvoda program projektkoordináció, intézményi mentorálás

Természetvédelmi mérnöki végzettségét alapszakon a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karán szerezte, a mesterképzést pedig a Szent István Egyetemen végezte el. Szakvezetőként kezdett el dolgozni a Duna-Ipoly Nemzeti Park bemutatóhelyein: a Sas-hegyi Látogatóközpontban és a Pilisi Len Látogatóközpontban szerzett gyakorlatot a terepi foglalkozások, tanösvénytúrák és más környezeti nevelési tevékenységek szervezésében, lebonyolításában. Óvodásoktól a nyugdíjasokig, minden korosztály számára tartott már szemléletformáló foglalkozásokat, előadásokat, így mindenkivel megtalálja a "közös hangot". Gyerekkora óta aktív cserkész, az utóbbi időben főleg a cserkészvezetők képzésével foglalkozik szabadidejében. 2016. márciusától a Humusz Szövetség munkatársa, az oktatási tevékenységért felelős.

E-mail: e-mail

Virágh Erika

alelnök, közösségi programvezető,

önkéntes- és gyakornoki koordináció, környezeti tanácsadás; pénzügyi, munkaügyi adminisztráció;

A Szent István Egyetem, Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának Gazdasági és Vidékfejlesztési agrármérnök szakán fejezi be tanulmányait rövidesen. 2010-ben szerzett hulladékgazdálkodási technológus képzettséget. A Humusz Szövetség csapatához 2016 elején csatlakozott gyakornokként, majd munkatársként. 

E-mail: e-mail

Szarka György

ezermester, karbantartó, karbantartas(kukac)humusz.hu

Műszaki végzettséggel a háta mögött tulajdonképpen egész életében „másban utazott”. Három évvel ezelőttig 17 éven keresztül például üzletkötő volt. Aztán egyszer csak úgy érezte: elég ebből egy életre! Ezután az építőipar különböző területein tevékenykedett, „mentorai” segítségével elleste különböző praktikákat, amiknek akár otthon vagy itt a Humusznál is hasznát veszi. Családi házban él a családjával, úgyhogy a ház körül, a kertben tevékenykedni nem ismeretlen számára. A környezettudatosság az utóbbi időben egyre fontosabb az életében, így ennek is köszönhető, hogy jó sorsa az év elején a Humusz Szövetséghez vezette.