Hulladékcsökkentés a Humusz Házban

A Humusz Szövetség székhelye nem csak a szervezet számára van fenntartva. Működik lakossági tanácsadó irodaként, oktatóközpontként, kertje pedig egy valódi Zöld Oázis közösségi komposztálási lehetőséggel.

 

Lakossági tanácsadás

adatbázisok

Nem tudod, hová vihetnéd a kiégett fénycsöveket, kik vesznek át hungarocell hulladékot, vagy hogy mit lehet kezdeni a használt sütőolajjal? Évente több száz megkeresés érkezik irodánkhoz a legális hulladékelhelyezési lehetőségekkel kapcsolatban. Hulladékátvevők országszerte elnevezésű adatbázisunkban hulladéktípus és város szerint is lehet keresni a leadópontok között.

Még javítható, de nem tudod, hová vigyed? Hol lehet cipőt talpaltatni, korcsolyát éleztetni, áthuzatni a kanapét, megjavíttatni a babakocsit? Látogasd meg Országos javítóműhelyes adatbázisunkat!

Nem szeretnéd a szemétbe dobni mások számára még használható eszközeidet, berendezéseidet, vagy épp civil szervezeted alapműködésének biztosításához keresel ilyeneket? Regisztrálj Túl sok cucc - adományportál a tárgyak szabad áramlásáért elnevezésű adatbázisunkba! Maradékbazár c. aloldalán pedig maradék anyagok között lehet keresgélni kreatív célű újrahasználatra.

Ha oldalainkon mégsem találsz választ kérdésére, tanácsadó kollégánk készséggel áll rendelkezésre e-mailben: [email protected] vagy telefonon: 1/445-0168.

 

Közösségi komposztálás

 

 

Ha otthon nincs lehetőséged komposztálni, de a közelben laksz, dolgozol vagy tanulsz, akkor hozd be hozzánk a közösségi komposztpontunkra! 

Ha felkeltettük érdeklődésedet:

- vegyél részt egyik komposztos képzésünkön;
- alá kell írni egy együttműködési megállapodást;
- be kell tartanod a szabályokat;
- jelölnöd kell, hogy mennyi szerves hulladékot hozol;
- és máris közösségi komposztáló lettél!

Fontos! A komposztpont csak a Humusz Ház nyitvatartási ideje alatt érhető el, azaz hétköznap 9-17 óra között. Ha kíváncsi vagy rá, mikor, milyen programjaink vannak (olyankor természetesen nyitva vagyunk, és lehet hozni komposztálni valót), akkor iratkozz fel hírlevelünkre

 

A közösségi komposztálás részletes szabályzata itt olvasható. 

 

közösségi komposztpont

 

Farmergyűjtés

Kiszakadt a farmernadrágod, és már nem hordanád? Hozd be hozzánk, és az Old Blue kezei által új életre fog kelni! Behozni nyitvatartási időben lehet.

farmergyűjtés

 

Használt mobiltelefon gyűjtés

Elhasznált, tönkrement, lecserélt mobiltelefonokat visszagyűjtünk a Jane Goodall Intézet "Passzold vissza Tesó" programjának keretében. Keresd a recepción a csimpánzos gyűjtődobozt!

passzold vissza tesó