Megelőzés

Zöld disco

 

    A Nulla Hulladék lakossági kampányunk keretében az ősszel, két kategóriában (7-8. osztály és 9-12. osztály) ötletpályáza- tot hirdettünk diákoknak. A kiírásban arra kértük a pályázókat, hogy hulladékos szemmel nézzenek rá az iskolai tevékenységeik- re. A példaértékű programokat és ötleteket a közeljövőben be- mutatjuk honlapunkon (nullahulladek.hu) és a KukaBúvár ha- sábjain. Az ebesi Arany János Magyar-Angol Kéttannyelvű Ál- talános Iskola 7-8. osztályosokból álló vegyes csapattal indult a pályázaton. A részletesen kidolgozott és megvalósított ötletük a zöld disco volt.

Adománybolt az Oktogonnál

Magyarországon az első adományboltot 2009. októberében a Kórházi Önkéntes Segítő Szolgálat Alapítvány (KÖSSZA) hozta létre. Erről kérdeztük a bolt fő szervezőjét, Vízkelety Lászlót.

Nulla Hulladék Program Tordason

Tordason 51 helyi lakost kerestünk fel, hogy megismerjük a lakosok környezeti problémákkal és hulladékgazdálko- dással kapcsolatos attitűdjét, ismereteit. A kérdőívezés nem reprezentatív, de általa egy általános képet kapha- tunk a tordasi hulladékos helyzetről és a lakosok hozzá- állásáról, amely fontos segítség a Nulla Hulladék terv ki- dolgozásához.

Az én gyerekemnek vannak a legjobb ötletei

Fodor Ádámné három kisgyerek anyukája, Budapesttől 9 kilométerre, Remeteszőlősön élnek egy családi házban. A ház egészen az utca végén, egy domb tetejére épült, ahonnan csodás kilátás nyílik a szemközti erdőkre, rétre.

Száraz érzés – egy kicsit másképp

Biztosan sokan elgondolkodtak már azon, nőként hogyan kerülhetnénk ki a rendkívül környezetszennyező, drága (és akár egészségügyi problémákat is okozó) betétek, tamponok használatát. Van megoldás!

Oldalak