#reducefoodwaste – A megmenthető élelmiszer
A STREFOWA (Strategies to Reduce and Manage Food Waste – Stratégiák az élelmiszerhulladék csökkentésére és kezelésére Közép-Európában) nemzetközi program a legjobb megoldásokat keresi az élelmiszerhulladék keletkezésének megelőzésére és visszaszorítására, valamint a hulladék kezelésének legjobb módjaira. A kezdeményezés három éve indult útjára az Európai Unió támogatásával.
A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. öt közép-európai ország szervezeteivel (Ausztria, Csehország, Magyarország, Olaszország és Lengyelország) közösen vesz részt a projektben, amelyben a Bay Zoltán Kutatóintézet partnereként a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. is részt vesz.
A nemzetközi projekt eredményei hozzájárulnak majd a célcsoportok (termelők, gyártók, éttermek, kereskedelem, háztartások, hulladékkezelők, oktatás, környezetvédelmi hatóságok stb.) elméleti és gyakorlati ismereteinek kibővítéséhez, ezzel együtt az élelmiszerhulladék keletkezésének megelőzéséhez.
Erre a közös gondolkodásra hívja az érintett szervezetek, vállalkozások, intézmények képviselőit a KSZGYSZ a 2019. szeptember 11-én, Budapesten, a Hotel Benczúrban megrendezésre kerülő – ingyenes, de regisztrációhoz kötött - konferenciájára.