#reducefoodwaste – A megmenthető élelmiszer

Időpont: 
szerda, 2019, szeptember 11 - 08:30 - 14:00
Helyszín: 
Budapest, Hotel Benczúr

A STREFOWA (Strategies to Reduce and Manage Food Waste – Stratégiák az élelmiszerhulladék csökkentésére és kezelésére Közép-Európában) nemzetközi program a legjobb megoldásokat keresi az élelmiszerhulladék keletkezésének megelőzésére és visszaszorítására, valamint a hulladék kezelésének legjobb módjaira. A kezdeményezés három éve indult útjára az Európai Unió támogatásával.

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. öt közép-európai ország szervezeteivel (Ausztria, Csehország, Magyarország, Olaszország és Lengyelország) közösen vesz részt a projektben, amelyben a Bay Zoltán Kutatóintézet partnereként a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. is részt vesz.

A nemzetközi projekt eredményei hozzájárulnak majd a célcsoportok (termelők, gyártók, éttermek, kereskedelem, háztartások, hulladékkezelők, oktatás, környezetvédelmi hatóságok stb.) elméleti és gyakorlati ismereteinek kibővítéséhez, ezzel együtt az élelmiszerhulladék keletkezésének megelőzéséhez.

Erre a közös gondolkodásra hívja az érintett szervezetek, vállalkozások, intézmények képviselőit a KSZGYSZ a 2019. szeptember  11-én, Budapesten, a Hotel Benczúrban megrendezésre kerülő – ingyenes, de regisztrációhoz kötött - konferenciájára.

 

További részletek és jelentkezés

További információ: 
kszgysz.hu