A régió legnagyobb zöld téképét hozta el a beeco!

  • 2024. május 15.
  • Jakab János

Május 9-től már hivatalosan is letölthető a beeco applikációja, amely több, mint 22 000 zöld helyszínre kalauzolja el a fenntarthatóbb életre vágyókat.

 

Mi is az a „beeco"?

 

Az applikációt, az "öko-iránytűt" egy 30 fős önkéntes csapat fejleszti azért, hogy elérhetőbbé tegye a fenntartható döntéseket és nem titkolt céljuk, hogy egy tudatosabb társadalmi közösség építését segítsék.

 

A beeco ezzel a régióban egyedülálló rendszert hoz létre, hiszen ilyen széleskörűen még nem térképezték fel egy ország fenntartható pontjait. A felhasználók 40 féle zöld kategória közül találhatják meg a hozzájuk legközelebbit a beeco zöld térképén.

 

Úgy válogatták a kategóriákat, hogy ezzel megmutassák mennyi lehetőség van arra, hogy könnyű, ökolábnyomot csökkentő lépéseket tegyünk akár a saját utcánkban:

  • Fedezd fel a legközelebbi csomagolásmentes boltot
  • Vidd le zöld hulladékodat a közösségi komposztálóba
  • elromlott valami? - megtalálod a legközelebbi szervizeket, ruhajavítókat
  • Fedezd fel a közeledben lévő zöld eseményeket és közösségeket

 

A fiatal generációk már több mint kétharmada küzd klímaszorongással, ők már tudják, hogy érdemben szeretnének tenni a klímaváltozás ellen. A beeco öko-iránytűjével megmutatjuk merre induljanak.

 

A beeco nem csak egy appot, de egy motiváló közösséget is megálmodott. A felhasználók lehetőséget kapnak, hogy a saját kedvenc zöld helyeikkel és eseményekkel bővítsék a térképet és ökosabbá tegyék az egész országot. Így lehet a magyar öko-közösség meghatározó eszköze az applikáció.

 

A beeco csapata az elmút évben együtt dolgozott a K&H Start-It inkubációs házzal és Május 9-én több, mint 100 önkéntes, partner, egyetemi szakértő és ifjúsági klímakövet előtt jelentette be az app közeledő funkcióit, amivel a zsebében mindenki még többet tud tenni egy zöldebb jövőért.

 

Forrás: beeco csapata