Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyermeknapi zöld programok

  • 2017. április 07.
  • P.Gabi
Szerző: 
P.Gabi
Környezettudatos gyerekprogramok gyereknapra is

A Humusz Szövetség Re-krea társadalmi vállalkozása keretén belül gyakori vendég zöld standjával gyereknapi rendezvényeken. Gyakorlott foglalkozásvezetői segítségével környezetvédelmi szemléletformáló játékokkal színesíti a gyermeknapi programokat. Szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos játékával könnyedén beépülnek a gyerekek fejébe a praktikus információk.

A helyszínen be tudjuk mutatni, milyen re-tárgyak készülhetnek újrahasznosítható anyagokból.Egy másik játékkal megtudhatjuk, mekkora a hulladékos lábnyomunk. Keresd a párját! játékunkkal a környezettudatos vásárlást lehet feldolgozni.

Számos saját fejlesztésű társasjátékunkkal át lehet beszélni a hulladékproblémát, az újrahasználatot, a hulladékmegelőzést. Környezetbarát termékek polcunkon az üzletekben megtalálható, legkörnyezetbarátabb termékeket gyűjtöttük össze.

Öko-Art-kézműves foglalkozásinkon mindent a természetes anyagok használata és az újból felhasználható anyagok szelleme hat át. Egyedi, praktikus, ugyanakkor esztétikus tárgyakat készíthetünk környezetbarát módon. A kézműves technikák anyag és eszközigénye aszerint alakul, hogy mely tárgyakat szeretnénk elkészíteni közösen.

Fordított bolt játékunkban a bevásárlás rejtett hulladékait igyekszünk megvilágítani.Komposztos játékainkkal igyekszünk kedvet csinálni még a saját kerttel nem rendelkezőknek is, hisz meg lehet találni azon komposztálási megoldásokat, amivel nagyságrendekkel könnyebbé tudjuk tenni kukánk tartalmát. Környezettudatos amőbás játékunk nem csak a kicsik kedvence. Játssz Ökosan!, Add tovább! és Környezettudatos háztartás játékainkkal családok, osztályok is tesztelhetik tudásukat.

Ajánlatkérés: [email protected] vagy 70/410-9143