Civilek

Veszélyeshulladék-gyűjtés Pilisvörösváron

Nullahulladék hír: 
0
A pilisvörösvári veszélyeshulladék-gyűjtésről beszámoló
A Szebb Környezetünkért Egyesület önkormányzattal folytatott több éves tárgyalásaink eredményeképpen szeptember végén veszélyeshulladék-gyűjtési akció volt Pilisvörösváron, két helyszínen.

Az önkormányzat megszabta a begyűjtendő hulladékok körét, az akció keretében csak a pilisvörösvári háztartásokban, a normál életvitelből származó veszélyes hulladékokat gyűjtötték be: akkumulátor, szárazelem, szórópalack hulladék, elektronikai hulladék, étolaj, festékmaradékok (festék és lakk), oldószerek, vegyszermaradék, fénycsövek, gyógyszerhulladék, növényvédőszer hulladék, fáradtolaj.A veszélyes hulladék nem került korlátlan mennyiségben átvételre: személyenként a normál életvitelből származó háztartási mennyiséget vették át. Read more about Veszélyeshulladék-gyűjtés Pilisvörösváron

Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék mintatelepülések: 
Nullahulladék tematika: 

Játékkölcsönzők

Nullahulladék hír: 
0
Kölcsönözni nem csak könyvet lehet, a játékkölcsönző igazi szemléletformáló eszköz.

jatekokA kereskedelmi szemlélet enyhítésének ügyes módja, amivel sok szülő él, a játékkölcsönző. Ezek olyanok mint a könyvtárak - csak itt a gyerekek játékokat kölcsönöznek. Ha a közösségbe játékkölcsönzőt telepítenek, az összehozza a családokat azzal, hogy megosztják egymással a közösségi javakat.

Becslések szerint világszerte 4500 játékkölcsönző működik 31 országban, Új-Zélandon például 217 játékkölcsönző áll több mint 23000 gyerek szolgálatára. A játékokat kölcsönzők segítenek a szülőknek a takarékoskodásban. A helyi közösségi értékek alapján a kölcsönzők vezetői kiszűrhetik azokat a játékokat, amelyeknek nincs nevelő hatásuk, vagy a negatív fogyasztói szemléletet erősítik, mint például a Barbie baba és a játékautók vagy fegyverek. Read more about Játékkölcsönzők

Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék tematika: 

Ki mit tehet a hulladékcsökkentésért?

Nullahulladék hír: 
0
.
Az, hogy mindent elborít a szemét, hogy rengeteg a hulladék, már csak egy következmény. Fogyasztói szokásaink, szemléletmódunk zavaró, bántó következménye. Ha meg akarjuk szüntetni, ezeken a fogyasztási szokásainkon, az anyagias, növekedés-orientált szemléletünkön kell változtatnunk. Nulla Hulladék Programunk célja, hogy segítséget, jó gyakorlatokat, ötleteket, tudást, bátorítást nyújtsunk minden érintett társadalmi csoportnak a változtatás elindításához, a szemléletmód megváltoztatásához. Szóval ki mit tehet a hulladékcsökkentésért?
 Mit tehet a lakosság?

Prospektusportál indult

Nullahulladék hír: 
0
Új üzleti modellt mutat be az Akciokatalogus.hu

Közel egy évig tartó fejlesztés és tesztüzem után szeptembertől végleges formájában indult el Magyarország első prospektusportálja, az Akciokatalogus.hu. Az oldal jelenleg egyedüliként kínálja online formában az áruházak, kereskedelmi láncok és hipermarketek nyomtatott prospektusait.

A prospektusok teljesen digitalizálva és címkézve kerültek fel, aminek köszönhetően a fogyasztók számára könnyen áttekinthető, kereshető és szűrhető a rendszer, míg a partnerek számára pontos elérési adatokat kínál - írja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközlemény.

A közlemény szerint az Akciokatalogus.hu új szegmenst indít a magyar piacon. Az oldal személyre szabható, és területi alapon tájékoztatja a vásárlókat a közelükben lévő aktuális ajánlatokról. A felhasználók a prospektusok mellett az egyes üzletekről minden lényeges információt Read more about Prospektusportál indult

Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék tematika: 

Köztéri könyvmegállók itthon és a nagyvilágban

Nullahulladék hír: 
0
"Hozzál egy könyvet, Vigyél egy könyvet"

Olvasni jó, könyvet kézbe fog és lapozgatni jó, bármennyire is környezetbarát megoldás az egyre terjedő e-book, és az erre kitalált olvasószerkezet, nekem valahogy mégis idegen ez, bevallom szükségem van arra, hogy bármikor leemelhessem a polcról, beleolvashassak. Tudom-tudom, a technika lehetővé teszi, hogy az e-book olvasóval is lapozgathassam, de az mégis csak egy szerkezet, amit semmiképpen nem szeretnék.

Ám az is tény, hogy könyveink nagy hányada egyszeri elolvasás után felkerül a könyvespolcra, és talán sosem vesszük őket ismét kézbe -költözés, dobozolás, kölcsön adjuk eseteket leszámítva -. Aki igazán környezetbarát az vélhetően nem is vásárol könyveket, vagy csak nagyon keveset, inkább elmegy a könyvtárba, ahova elolvasás után visszaviszi.

Ennek a megoldásnak egy remek példája az egyre több helyen megvalósuló ún. könyvmegálló. A Németországból indult mozgalom az elmúlt közel 5 évben több német, osztrák és svájci városban meghonosodott, az első szekrényeket még Read more about Köztéri könyvmegállók itthon és a nagyvilágban

Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék tematika: 

Forradalmi javító mozgalom Hollandiából

Nullahulladék hír: 
0
Ne dobja ki, ingyen megjavítjuk!

A kishibás háztartási eszközöktől a ruhaneműig mindent megreparálnak a holland Repair Café közösségi mozgalom tagjai, akik között sok nyugdíjas és munkanélküli is van.

Lyukas cipő, vízköves vasaló, foghíjas cipzár, szenes kenyérpirító – a márkaszervizek nem mindig foglalkoznak a kis értékű tárgyakkal, sőt, vannak olyan régebbi eszközök, amelyekhez a mai szerelők már nem is értenek. Ezeket a dolgokat pazarlás volna a kukába dobni (sokaknak ez lelkiismeret-furdalást is okoz), hiszen félórás javítással-tisztítással újra működőképessé tehetők. De hol? Read more about Forradalmi javító mozgalom Hollandiából

Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék tematika: 

Foglalkozása: élelmiszermentő

Nullahulladék hír: 
0
Hogyan alapít valaki egyesületet, és hogyan lesz egyben az év önkéntese?

Cseh Balázs immár hat éve gyűjti gyártóktól és üzletláncoktól a hibás vagy lejárati idejükhöz közeledő termékeket, hogy a rászorulók között szétoszthassa, mert – ahogy fogalmazott - ez „instant örömöt” ad számára. A Év Önkéntesét arról is megkérdeztük, hogy saját háztartásában, személy szerint mit tesz az élelmiszerpazarlás ellen.

Névjegy

1994-ben végzett a Közgazdaság-tudományi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok szakán. 2005-ben alapítja meg az Élelmiszerbank egyesületet, amelynek azóta is elnöke. 2011-ben az Év Önkéntesének választják. Feleségével és 5 gyermekükkel Gödöllőn laknak.

Gratulálun az Év Önkéntese elismeréshez!
Read more about Foglalkozása: élelmiszermentő

Nullahulladék célcsoportok: 

Rapid Randi á la NISP

Nullahulladék hír: 
0
A Nemzeti Ipari Szimbiózis Program bemutatása

Mi is az a NISP? Ez az úgynevezett Nemzeti Ipari Szimbiózis Program. Ha nem ismerős a fogalom, akkor annyit mindenképp érdemes tudni, hogy az Iparfejlesztési Közalapítványnál (IFKA) futó programról van szó, amely EU-s (Life+) támogatással jön létre.

Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék tematika: 

Betiltották az eldobható edények és italcsomagolások használatát a müncheni rendezvényeken

Nullahulladék hír: 
0
Hulladékcsökkentés a müncheni rendezvényeken
Németországban, Ausztriában és Svájcban több különböző rendelkezést léptettek életbe annak érdekében, hogy a nagyszabású rendezvényeken visszaszorítsák az eldobható edények használatát, valamint keretrendszert hoztak létre, amely az előbbi fajták igénybevétele helyett biztosítja az elmosható porcelánedények és evőeszközök alkalmazásának elterjedését.
Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék tematika: 

Termelői piac a lakótelep közepén

Nullahulladék hír: 
0
Az friss zöldség-gyümölcs igények találkozása a hazai termelőkkel - a városok betontengerében.

A XI. kerületi önkormányzat megmutatta, hogy van reális alternatíva a kereskedelem multikra redukálódott világával szemben. Egy lakótelep közepén is lehet igénye valakinek arra, hogy egyenesen a termelőtől vegye a földből kihúzott friss zöldséget vagy házi készítésű élelmet. Ezt pedig igenis ki lehet elégíteni.

A gazdagréti lakók azzal keresték meg Király Nóra képviselőnőt, hogy el kellene indítani egy piacot a környéken. A képviselőnő támogatta az ötletet, így 2010 decemberére eldőlt, hogy piacot fog nyitni a Gazdagréti Összefogás Egyesület. A gazdagréti piac sikerein felbuzdulva újabb öt piac indításáról döntöttek, immár a polgármester, Dr. Hoffmann Tamás támogatását is maguk mögött tudva.

Önkormányzati képviselő fog kezet egy árussal vásárlása után. Read more about Termelői piac a lakótelep közepén

Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék tematika: 

Oldalak