betétdíj

Ki mit tehet a hulladékcsökkentésért?

Nullahulladék hír: 
0
.
Az, hogy mindent elborít a szemét, hogy rengeteg a hulladék, már csak egy következmény. Fogyasztói szokásaink, szemléletmódunk zavaró, bántó következménye. Ha meg akarjuk szüntetni, ezeken a fogyasztási szokásainkon, az anyagias, növekedés-orientált szemléletünkön kell változtatnunk. Nulla Hulladék Programunk célja, hogy segítséget, jó gyakorlatokat, ötleteket, tudást, bátorítást nyújtsunk minden érintett társadalmi csoportnak a változtatás elindításához, a szemléletmód megváltoztatásához. Szóval ki mit tehet a hulladékcsökkentésért?
 Mit tehet a lakosság?

Ausztria

Nullahulladék hír: 
0

ausztriaAz Osztrák Hulladékgazdálkodási Törvény 1990. július 1. óta van érvényben. A törvény 1. cikkelye meghatározza Ausztria hulladékgazdálkodási céljait. Az osztrák kormány csökkenteni kívánja mindazon hatásokat, melyek az emberi jólétet és a biológiai sokféleséget veszélyeztetik. A törvény külön kitér a nyersanyagok és az energiatartalékok megőrzésének fontosságára. Az osztrák kormány olyan politikát folytat, melynek célja, hogy a lehető legkisebb térfogatú hulladék kerüljön a lerakókra. A megelőzés elve alapján a törvény csak azon anyagok tárolását tartja elfogadhatónak, melyek nem veszélyeztetik az elkövetkező nemzedékeket.

Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék tematika: 

Zöld lépések Eritreában

Nullahulladék hír: 
0
EritreaAz átgondolt környezetpolitika része, hogy a kelet-afrikai Eritreában már évtizedekkel ezelőtt is kölest kaptak a falusiak minden elültetett fáért, illetve a hegyoldal teraszossá alakításáért, hogy megakadályozzák a talajeróziót és az elsivatagosodást. A szép és tiszta fővárosban a gépkocsik ritkaságát és a biciklik elterjedtségét még betudhatnánk a térségre jellemző szegénységnek, de az, hogy az ország, követve Dél-Afrika példáját, 2005. január 1-vel betiltotta az egész országban a nejlon zacskók használatát, már egyértelműen környezettudatosságot sejtet.
Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék tematika: