illegális hulladéklerakás

Ki mit tehet a hulladékcsökkentésért?

Nullahulladék hír: 
0
.
Az, hogy mindent elborít a szemét, hogy rengeteg a hulladék, már csak egy következmény. Fogyasztói szokásaink, szemléletmódunk zavaró, bántó következménye. Ha meg akarjuk szüntetni, ezeken a fogyasztási szokásainkon, az anyagias, növekedés-orientált szemléletünkön kell változtatnunk. Nulla Hulladék Programunk célja, hogy segítséget, jó gyakorlatokat, ötleteket, tudást, bátorítást nyújtsunk minden érintett társadalmi csoportnak a változtatás elindításához, a szemléletmód megváltoztatásához. Szóval ki mit tehet a hulladékcsökkentésért?
 Mit tehet a lakosság?

Hatodszor gyűjt szemetet a Napló

Nullahulladék hír: 
0
Idén hatodszor rendezte meg a TV2 Naplójának szerkesztősége az ország immár hagyománnyá lett szemétszedő akcióját, a Nagy Naplós Szemétnapot, melyre ebben az évben június 15-én kerül tsor. A stábhoz iskolákon és médiaszemélyiségeken túl a Vígszínház jeles művészei is csatlakoztak.
A Napló csapata 2009-ben is hadat üzent az illegális szemétlerakatoknak, és az illegális szemétkupacokban talált információk, személyes adatok segítségével felelősségre vonja a szemetelőket, a helyi önkormányzatoknál pedig feljelentést tesz a környezetszennyezéssel kapcsolatban. Önkéntesek, iskolák, családok és médiaszemélyiségek segítségével a Naplósok júniusban egy újabb területet tisztítanak meg az illegális hulladéktól, munkájukat ezúttal a Vígszínház neves művészei segítik.
Nullahulladék célcsoportok: 

Tegyünk rendet a környezetünkben! Akcióban a Pannon Lapok Társasága

Nullahulladék hír: 
0

Példás média-összefogást valósított meg a Pannon Lapok Társasága Fejérben, Vasban, Veszprémben és Zalában. A /Tegyünk rendet a környezetünkben!/ szlogenű kampányhoz segítségül hívták olvasóikat, s a megyékben működő többi helyi médiumot. A szerkesztőségek 91 bejelentést és 78 fotót kaptak arról, hogy hol vannak környezetkárosító, engedély nélkül keletkezett hulladéklerakók. Az újságírók nemcsak tollal küzdöttek az illegális lerakók ellen, hanem személyesen is részt vettek a szemétszedő akciókban.

„Ha csak annyit érünk el ezzel az akcióval, hogy az emberek, elolvasva cikkeinket, egy kicsit körülnéznek a környékükön, már megérte belevágni” - mondta egy újságíró azon a sajtótájékoztatón, amikor a PLT-lapok meghirdették a környezetvédelmi akciójukat. A Tegyünk rendet a környezetünkben! szlogenű kampányhoz a szerkesztőségek segítségül hívták olvasóikat, s a megyékben működő többi helyi médiumot. Közülük 24-en támogatták a kezdeményezést. Read more about Tegyünk rendet a környezetünkben! Akcióban a Pannon Lapok Társasága

Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék tematika: