Lakosság

Kis emberek a nagyvárosban

Nullahulladék hír: 
0
A hajéktalanság és a környezetvédelem furcsa összefonódása

Egy történetet szeretnék elmesélni, ami kis részt rólam, kis részt a környezetvédelemről és nagyobb részt két emberről szól, akiknek a sorsa bár különbözik az enyémtől, a kapcsolatot mégis megteremtette közöttünk a tenni akarás, a megélhetésért való küzdelem valamint a környezetvédelem jegyében.

3,5 – 4 éve, mióta tudatosan foglalkozom környezetvédelemmel, a hulladékproblémát mindig is a fő területek egyikének tartottam, amivel kell és érdemes is foglalkozni. Ez a terület természetesen rengeteg szálon fonódik össze a környezetvédelem többi nagy területével. A problémák sokszor egymásból következnek, és egyik sem oldható meg önmagában, csakis az összes többivel együtt, párhuzamosan.

Én úgy tapasztaltam, hogy majdnem minden önszerveződő kis környezetvédő közösség szemétszedési akciókkal kezdi tevékenységét. Ez Read more about Kis emberek a nagyvárosban

Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék tematika: 

K&H gyógyvarázs: Könyvekkel és játékkal gyorsabb a gyógyulás

Nullahulladék hír: 
0
A még jó állapotban lévő könyveket és játékokat 2012. július 13-ig várják a K&H bankfiókokban.

A K&H gyógyvarázs program idén is tovább viszi az önkéntesség üzenetét, és a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan könyv-és játékgyűjtést hirdet az ország számos bankfiókjában.


A K&H Csoport elsőként saját dolgozóit vonta be a segítségnyújtásba 2008-ban, 2009-ben 4 bankfiók részvételével pedig az ügyfeleket is megszólította. 2010-ben már 22 bankfiókban gyűjtötték az adományokat, a tavalyi évben pedig 50-re nőtt ez a szám. Az évek során a K&H gyógyvarázs program így már közel 18000 darab játékkal és könyvvel, mintegy 90 kórház gyermekosztályain, rendelőintézetekben járulhatott hozzá a kicsik gyógyulásához. A program 2012-ben újabb fiókok bevonásával folytatódik, az ügyfelek és a munkatársak összesen 59 Read more about K&H gyógyvarázs: Könyvekkel és játékkal gyorsabb a gyógyulás

Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék tematika: 

Lássunk tisztán!

Nullahulladék hír: 
0
Mindennapi mosdásaink áldatlan hatásai...

Nem kell drága és környezetszennyező termékeket vásárolnunk ahhoz, hogy tiszták és jól ápoltak legyünk - mondja az író Mark Boyl.

Gusztustalan vagy és büdös, szükséged van a segítségünkre. Talán nem mondják ki ebben a formában, de ez az, amit a L'Oreal, Jhonson & Johnson és hasonló cégek marketingesei el akarnak hitetni velünk. Vonzónak lenni, ezt a vágyunkat használják ki azzal, hogy azt sugallják: nélkülük kevesebbet érünk. Mindezt azért, hogy eladhassák nekünk termékeiket.

Mindannyian szépek és illatosak szeretnénk lenni. A jó hír az, hogy a természetes frissesség elérhető egy fillér kiadás nélkül is. Read more about Lássunk tisztán!

Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék tematika: 

Játékkölcsönzők

Nullahulladék hír: 
0
Kölcsönözni nem csak könyvet lehet, a játékkölcsönző igazi szemléletformáló eszköz.

jatekokA kereskedelmi szemlélet enyhítésének ügyes módja, amivel sok szülő él, a játékkölcsönző. Ezek olyanok mint a könyvtárak - csak itt a gyerekek játékokat kölcsönöznek. Ha a közösségbe játékkölcsönzőt telepítenek, az összehozza a családokat azzal, hogy megosztják egymással a közösségi javakat.

Becslések szerint világszerte 4500 játékkölcsönző működik 31 országban, Új-Zélandon például 217 játékkölcsönző áll több mint 23000 gyerek szolgálatára. A játékokat kölcsönzők segítenek a szülőknek a takarékoskodásban. A helyi közösségi értékek alapján a kölcsönzők vezetői kiszűrhetik azokat a játékokat, amelyeknek nincs nevelő hatásuk, vagy a negatív fogyasztói szemléletet erősítik, mint például a Barbie baba és a játékautók vagy fegyverek. Read more about Játékkölcsönzők

Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék tematika: 

Kanapészörf

Nullahulladék hír: 
0
közösségi megoldások utazóknak

Utazni jó, de sajnos ez a legtöbb esetben együtt jár azzal, hogy a szükségesnél nagyobb mértékben terheljük a környezetet.... amivel gyakran éppen azt a helyet romboljuk, aminek szépsége olyannyira vonzott minket.

Bárhol is járjunk a világban, szállásra mindenhol szükségünk lesz, ebből a célból leggyakrabban egy szállodát keresünk fel. Ezekben lakva mindenki megtapasztalhatja mit jelent az igazi ”luxuspazarlás”. A szobák telis-tele vannak gondosan, a lehető legkisebb kiszerelésűre csomagolt szappanokkal, samponokkal. Ha enni támad kedvünk, apró műanyag tégelyekből fogyaszthatjuk tucatszámra a vajat, lekvárt, mézet. Természetesen a vendég nem ihat csapvizet, ezért sok tonna PET palack kerül szemétre. Read more about Kanapészörf

Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék tematika: 

Ki mit tehet a hulladékcsökkentésért?

Nullahulladék hír: 
0
.
Az, hogy mindent elborít a szemét, hogy rengeteg a hulladék, már csak egy következmény. Fogyasztói szokásaink, szemléletmódunk zavaró, bántó következménye. Ha meg akarjuk szüntetni, ezeken a fogyasztási szokásainkon, az anyagias, növekedés-orientált szemléletünkön kell változtatnunk. Nulla Hulladék Programunk célja, hogy segítséget, jó gyakorlatokat, ötleteket, tudást, bátorítást nyújtsunk minden érintett társadalmi csoportnak a változtatás elindításához, a szemléletmód megváltoztatásához. Szóval ki mit tehet a hulladékcsökkentésért?
 Mit tehet a lakosság?

Prospektusportál indult

Nullahulladék hír: 
0
Új üzleti modellt mutat be az Akciokatalogus.hu

Közel egy évig tartó fejlesztés és tesztüzem után szeptembertől végleges formájában indult el Magyarország első prospektusportálja, az Akciokatalogus.hu. Az oldal jelenleg egyedüliként kínálja online formában az áruházak, kereskedelmi láncok és hipermarketek nyomtatott prospektusait.

A prospektusok teljesen digitalizálva és címkézve kerültek fel, aminek köszönhetően a fogyasztók számára könnyen áttekinthető, kereshető és szűrhető a rendszer, míg a partnerek számára pontos elérési adatokat kínál - írja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközlemény.

A közlemény szerint az Akciokatalogus.hu új szegmenst indít a magyar piacon. Az oldal személyre szabható, és területi alapon tájékoztatja a vásárlókat a közelükben lévő aktuális ajánlatokról. A felhasználók a prospektusok mellett az egyes üzletekről minden lényeges információt Read more about Prospektusportál indult

Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék tematika: 

Neten a Libri Antikvárium

Nullahulladék hír: 
0
Új szolgáltatással bővítette kínálatát a Libri Online.

A 2012 márciusában nyílt Libri Antikvárium könyvkínálata szeptembertől elérhető a cég webáruházában is. A jelenleg több mint 10 ezer darabos kínálat folyamatosan bővül és frissül. A törzsvásárlók és az érdeklődök a megszokott szolgáltatásokat vehetik igénybe az antikvár könyvek rendelésénél is, azaz használhatják a kedvezményt nyújtó Libri törzsvásárlói kártyájukat, illetve a Libri ajándékkártyát is - adta hírül a vállalat közleménye. 

Kovács Péter, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. igazgatója elmondta: "Az antikvárium nyitásával elsődleges célunk, hogy a Libri könyvszerető vásárlói minél teljesebb kínálatot kaphassanak a több száz éves magyar könyvkiadásból. Az antikváriumunk bolti és immár online kínálatában is elérhető könyvek döntő része könyvesbolti forgalomban már nem kapható kötet. Ezek hitünk szerint jól kiegészítik a már megszokott újkönyves kínálatot."

Az online antikvár kínálatba felkerült számos bibliofil kötet és könyvrégiség Read more about Neten a Libri Antikvárium

Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék tematika: 

Köztéri könyvmegállók itthon és a nagyvilágban

Nullahulladék hír: 
0
"Hozzál egy könyvet, Vigyél egy könyvet"

Olvasni jó, könyvet kézbe fog és lapozgatni jó, bármennyire is környezetbarát megoldás az egyre terjedő e-book, és az erre kitalált olvasószerkezet, nekem valahogy mégis idegen ez, bevallom szükségem van arra, hogy bármikor leemelhessem a polcról, beleolvashassak. Tudom-tudom, a technika lehetővé teszi, hogy az e-book olvasóval is lapozgathassam, de az mégis csak egy szerkezet, amit semmiképpen nem szeretnék.

Ám az is tény, hogy könyveink nagy hányada egyszeri elolvasás után felkerül a könyvespolcra, és talán sosem vesszük őket ismét kézbe -költözés, dobozolás, kölcsön adjuk eseteket leszámítva -. Aki igazán környezetbarát az vélhetően nem is vásárol könyveket, vagy csak nagyon keveset, inkább elmegy a könyvtárba, ahova elolvasás után visszaviszi.

Ennek a megoldásnak egy remek példája az egyre több helyen megvalósuló ún. könyvmegálló. A Németországból indult mozgalom az elmúlt közel 5 évben több német, osztrák és svájci városban meghonosodott, az első szekrényeket még Read more about Köztéri könyvmegállók itthon és a nagyvilágban

Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék tematika: 

Forradalmi javító mozgalom Hollandiából

Nullahulladék hír: 
0
Ne dobja ki, ingyen megjavítjuk!

A kishibás háztartási eszközöktől a ruhaneműig mindent megreparálnak a holland Repair Café közösségi mozgalom tagjai, akik között sok nyugdíjas és munkanélküli is van.

Lyukas cipő, vízköves vasaló, foghíjas cipzár, szenes kenyérpirító – a márkaszervizek nem mindig foglalkoznak a kis értékű tárgyakkal, sőt, vannak olyan régebbi eszközök, amelyekhez a mai szerelők már nem is értenek. Ezeket a dolgokat pazarlás volna a kukába dobni (sokaknak ez lelkiismeret-furdalást is okoz), hiszen félórás javítással-tisztítással újra működőképessé tehetők. De hol? Read more about Forradalmi javító mozgalom Hollandiából

Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék tematika: 

Oldalak