Pilisvörösvár

Veszélyeshulladék-gyűjtés Pilisvörösváron

Nullahulladék hír: 
0
A pilisvörösvári veszélyeshulladék-gyűjtésről beszámoló
A Szebb Környezetünkért Egyesület önkormányzattal folytatott több éves tárgyalásaink eredményeképpen szeptember végén veszélyeshulladék-gyűjtési akció volt Pilisvörösváron, két helyszínen.

Az önkormányzat megszabta a begyűjtendő hulladékok körét, az akció keretében csak a pilisvörösvári háztartásokban, a normál életvitelből származó veszélyes hulladékokat gyűjtötték be: akkumulátor, szárazelem, szórópalack hulladék, elektronikai hulladék, étolaj, festékmaradékok (festék és lakk), oldószerek, vegyszermaradék, fénycsövek, gyógyszerhulladék, növényvédőszer hulladék, fáradtolaj.A veszélyes hulladék nem került korlátlan mennyiségben átvételre: személyenként a normál életvitelből származó háztartási mennyiséget vették át. Read more about Veszélyeshulladék-gyűjtés Pilisvörösváron

Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék mintatelepülések: 
Nullahulladék tematika: 

Az első Környezetvédelmi Nap Pilisvörösváron

Nullahulladék hír: 
0
Május 1. Pilisvörösváron
A Szebb Környezetünkért Egyesület tavaly elindított egy környezetvédelmi programot, amelynek a „Tégy valamit…!” címet adta. Megszületett három környezetvédelmi kiadvány az energiatakarékosságról, a víz védelméről és a szelektív hulladékgyűjtésről, amelyet minden vörösvári háztartásba kiküldtünk, és megszületett a honlapunk, a www.tegyvalamit.hu .
Nullahulladék mintatelepülések: 
Nullahulladék tematika: 

Pilisvörösvár szereti a bolhapiacot!

Nullahulladék hír: 
0
A pilisvörösvári első bolhapiac története.

pilisvörösvári árusok bolhapiaconPilisvörösvár a helyi civil szervezet, a Szebb Környezetünkért Egyesületen keresztül csatlakozott a Nulla Hulladék programhoz, amiben az újrahasználat térnyerésének elősegítése is központi helyen szerepel. Ezért is fontos a HuMuSz számára, hogy a május 30-án megrendezett vörösvári bolhapiacról hírt adjunk.

Annak ellenére, hogy Pilisvörösváron az ilyen vásárnak a közelmúltban nem volt hagyománya, a helyiek nagy számban jöttek el, amivel maguknak a szervezőknek is kellemes meglepetést okoztak. A helyi civilek elismerést érdemelnek azért a hathatós marketingért, amivel sikerült ennyi embert megszólítaniuk. A legtöbb résztvevőt plakátokkal, a honlapon illetve az ismerősökön keresztül sikerült elérniük, ami egyben azt is jelenti, hogy SZKE-t egyre több helyi ismeri, és figyel fel a munkájára. Read more about Pilisvörösvár szereti a bolhapiacot!

Nullahulladék célcsoportok: 
Nullahulladék mintatelepülések: 
Nullahulladék tematika: 

Pilisvörösvár

Nullahulladék hír: 
0

A valamivel több, mint tizenkétezer fős, Pest megyei Pilisvörösváron a Nulla Hulladék program megvalósításán egy aktív, helyi civil szervezet a Szebb Környezetünkért Egyesület dolgozik. Pilisvörösvár Budapestről 18 km-re északnyugatra fekszik, itt él hazánk legnagyobb német kisebbsége. A hulladékgazdálkodási feladatokat a Saubermacher-Bicske Kft. Read more about Pilisvörösvár

Nullahulladék mintatelepülések: 
Nullahulladék tematika: