Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 1 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Közeledik a Komposztünnep - fókuszban a talaj és az egészség

  • 2022. szeptember 18.
  • Peti

Az október 10-én esedékes Komposztálási Ünnepnaphoz kötődően a Humusz Szövetség és a Galgamenti Népfőiskola idén is felhívást intéz oktatási intézmények, civil közösségek számára.

Arra buzdítunk minden csoportot, közösséget, hogy október során valósítson meg olyan aktivitást, ami a komposztáláshoz kötődik.

 

Célunk, hogy az elmúlt évek sikeres akcióit folytatva minél több helyen felhívjuk a figyelmet a komposztálás jótékony hatásaira. Ünnepeljük együtt a természet körforgását! Tapasztaljuk meg a benne rejlő EGÉSZséget!

Idén is teszünk korosztályonként javaslatokat, de a korábbi évek ötleteiből is meríthetnek inspirációt. 

A tavalyi Komposztünnep összefoglaló beszámolója itt érhető el.

2020-ban, a jubilumi Komposztünnep alkalmából összefoglaló kiadványt is készítettünk 10 év jó gyakorlataiból. A környezeti nevelők országszerte kreatív élményprogramokkal adják át a természet szeretetét a gyerekeknek, ezekből szemezgettünk akkor. A kiadvány itt érhető el: https://humusz.hu/sites/default/files/komposztunnep-2020-humusz.pdf

Az idei év témája: a Talaj és az Egészség. Utóbbi kétféle értelemben is, hiszen az egészséges talajból tápláló ételek az emberi fizikai, biológiai jól léthez elengedhetetlenek. Másrészről nem győzzük hangsúlyozni a természet körforgásának fontosságát. Szemlélejük meg közelről a komposztálásban rejlő EGÉSZséget, teljességet. 

A Komposztünnephez, október 10-hez kapcsolódva tehát arra hívjuk az ország apraját és nagyját, hogy terjessze, vizsgálja, élje meg a komposztálás szépségeit. Tanuljunk együtt a természetről, a természettől.

A felhívás és a pályázat pontos részletei ezen az oldalon olvashatók:

https://humusz.hu/komposztalj/felhivas

 

Regisztrálni október 20-ig lehet!

 

Az idei évben együttműködő és támogató partnereink:

 

komposztalj