Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Itt az Ökopest

  • 2021. március 04.
  • Abigail
Szerző: 
Abigail

A funzine.hu összeállította az Ökopest – környezettudatos térképet, rajta olyan budapesti helyekkel, amelyek segítenek a környezettudatos életmód kialakításában és fenntartásában. Egy helyen megtaláljátok a fővárosi piacokat, zero waste boltokat, közösségi kerteket és komposztpontokat, hulladékudvarokat, valamint használt étolajgyűjtőpontokat.

A gyűjtésben találtok piacokat, ahol helyi termelőktől vásárolhatjátok meg a friss termékeket. A piacozást akár egy hétvégi kirándulással is bátran párosíthatjátok, így számos kiváló, fővároson kívüli termelői piacot is megtaláltok a térképen. Azoknak, akik inkább maguk termelnék meg a zöldségeket, felsorakoztatták a működő közösségi kerteket, melyek nagy részében komposztálás céljából leadható a háztartási zöldhulladék is. A csomagolásmentesség jegyében kigyűjtötték a zero waste boltokat is.

A listába összeszedték azokat a benzinkutakat és élelmiszerüzleteket, ahol a használt sütőolajat átveszik, valamint megtaláljátok a lakossági hulladékudvarokat is, ahol 100 kg-ig ingyenesen adhattok le szelektív hulladékot, használt elemet, izzókat, hungarocelt, de némelyik helyen a lakásfelújításból származó építési törmeléket, festéket, lomokat, gumiabroncsokat is örömmel fogadják. 

Ha van olyan környezettudatos hely, amit ismertek és nem találtok a térképen, küldjétek el az [email protected]-ra!

A térképet ITT találjátok.

 

forrás: funzine.hu