Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Humusz Online Akadémia - válj tudatosabbá a Föld Hetén!

  • 2021. április 13.
  • Peti

Célunk, hogy a hulladékmentes életmód minél szélesebb körben elterjedjen. Úgy érezzük, hogy vannak dolgok, praktikák, módszerek és fontos tudnivalók, amiket nem lehet elégszer hangsúlyozni. Arra hívunk Téged, ha elkötelezett környezetvédő vagy csatlakozz az Online Akadémia előadásaihoz. Tanulj, kérdezz, lépj a tettek mezejére! Hiszünk benne, hogy a jó példa ragadós, ezért olyan gyakorlatias előadásokkal készülünk nektek, ami felvértez a szomszédok, családtagok, barátok sokszor kétkedő, kukacoskodó ellenállásával szemben. Légy te is hulaldékcsökkentési szakértő! 

Április 22-én a Föld Napját Ünnepeljük. Idén erre egy 5 alkalomból álló online előadássorozattal készül a Humusz Szövetség. Célunk az ismeretterjesztés, a hétköznapi zöld zajban segítünk megtalálni a válaszokat. Szakértőink segítségével Te is hínökévé válhatsz a fenntarthatóságnak. Egy bolygónk van, együtt kell rá vigyáznunk.

Az előadások 2021. április 20-26 között lesznek, összesen 5 alkalommal délutánonként 17.00-18:00 óra között.

Helyszín: Zoom alkalmazás

telework

 

A részvétel díja min. 1000 Ft előadásonként, melyet regisztrációt követően kérünk átutalni a Humusz Szövetség számlájára: 

16200151-00174578 (MagNet Bank)

A közleményben kérjük feltüntetni: név+akademia

 

Kedvezmények:

 - pártoló tagjaink számára a részvétel ingyenes

 - az összes előadáson való részvétel 1000 Ft kedvezményre jogosít (4-et fizet 5-öt kap akció)

Az regisztrációs díj által hozzájárultok a szervezet fennmaradásához. Köszönettel fogadjuk a magasabb összegű felajánlásokat is. 

 

A Humusz Online Akadémia előadásai:

 

2021. április 20: 10 tuti tipp a mosható pelenkákról

előadó: Csobay Kriszta, a Zöldövezet Társulás Egyesület elnöke, a Zöldmama Tanfolyam Hulladékmentes Pelenkázás kurzus oktatója

Kevesen gondolnak rá, hogy az eldobható pelenka is egyszerhasználatos műanyaghulladéknak számít. Gyermekenként kb. másfél tonna műanyaghulladékot spórolhatunk meg mosható pelenkát használva. Ha Te is gondolkodtál már, hogy váltanál, vagy kisbabát vársz és felkészülnél, hallgasd meg mosható pelenka 10 pontunkat, hogy könnyebb legyen a készletkialakítás, típusválasztás, gyakorlat!

FB-esemény  

 

2021. ápirilis 21: Túlélhetjük-e a műanyagot? 

előadó: Merza Péter, oktatási programvezető

Miért váltak életünk mindennapi részévé a polimerek? Hogyan lehetnek hasznunkra és miért harcolnak ellene a környezetvédők? Körképet adunk a csomagolóipar, az egészségvédelem, a műanyagmentesség kérdésköreiben.Ismerd meg a műanyagok fajtáit! Válj tudatosabb felhasználóvá, hallgassd meg az előadást és tedd fel kérdéseidet!

FB-esemény  

 

2021. április 22: Hogyan váljunk fogyasztóból környezettudatos vásárlóvá

előadó: Urbán Csilla, a Humusz elnöke, környezetkutató, humánökológus

A vásárlások 70%-a impulzusvásárlás - azaz nem kevés pénzt költünk olyan dolgokra, amelyre nem is feltétlen van szükségünk. Nem könnyű tudatosabb vásárlókká válnunk, hiszen úgy tűnik, minden ellenünk dolgozik, beleértve saját érzéseinket, gondolati sémáinkat is. Gyakorlati példákat, tippeket hozunk az előadás során, és megválaszoljuk felmerülő kérdéseiteket.

FB-esemény  

 

2021. április 23: Komposztálási ismeretek kezdőknek és haladóknak

előadó: Merza Péter, oktatási programvezető

Miért nem járunk nyakig a diófalevélben? Hol komposztáljon az, aki városban lakik? Mit és hogyan érdemes komposztálni? Miért jó ez a környezetnek? Ilyen és ehhez hasonló kérdések mentén ássuk bele magunkat (néha szó szerint) a komposztálás tudományába. Ha ezt meghallgatod nem lesz több kifogásod, hogy Te is belevágj.

FB-esemény  

 

2021. április 26: Egyre közelebb a nulla hulladékhoz

előadó: Szabó György, nulla hulladék programvezető

Már megtetted a kezdő lépéseket, de továbbra is keresed a továbblépés lehetőségét? Milyen hazai és külföldi jó gyakorlatokból lenne érdemes ihletet meríteni? Mit jelent a megosztásos gazdaság, és miért az újrahasználat a sikeres jövő kulcsa? Az előadás mottója: mindig lehetsz még tudatosabb!

FB-esemény  

 

Regisztráció az előadásokra: https://forms.gle/hbcd2piXU1aGShu96 

A regisztrációs felületen kérjük jelöld meg melyik alkalmon/alkalmakon kívánsz részt venni, és annak megfelő regisztrációs díjat utalj át. 

 

Az előadásokig kövesd facebook oldalunkat és az esmeményeket, ahol bemutatkoznak az előadók és néhány érdekességet is megosztunk az előadások témájáról. 

 

kép: pixabay