Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Oktatás és komposztálás?!

  • 2014. április 16.
  • Axi

komposztálás Az idei évben is népszerű volt a Fővárosi Önkormányzat által támogatott komposztos programunk, ahol számos óvoda és iskola pedagógusa és munkatársa szerezhetett elméleti és gyakorlati ismereteket a komposztálás témakörében.

A képzések helyszínéül a Humusz Ház szolgált. Idén összesen 60 intézmény csatlakozhatott a programhoz annak érdekében, hogy aktuális ismeretekkel és módszertani ötletekkel segítsék a környezeti nevelés terén folytatott tevékenységüket az iskolai és óvodai foglakozások során. A projekt keretén belül összesen 120 db komposztkeret került kiosztásra, továbbá növénymagokat és Komposzt Kisokost is kaphattak az érdeklődők.

kiadvány és magok
A témanapot mindhárom alkalommal két részre osztottuk. Az első részében elméleti előadást tartottunk, ahol elhangzottak azok a fontos elméleti és gyakorlati tudnivalók és praktikák, melyek nélkül nem lehetséges szakszerű komposztálás. A program hosszabb szünete alatt Fair trade kávé, tea és különböző biofalatkák közül lehetett válogatni.

komposztos előadás

Az szünetet követően a pedagógusokkal közösen megnéztük az iskolai komposztáláshoz köthető módszertani részeket, megbeszéltük a gyakorlati tennivalókat, végül játékokat mutattunk ebben a témakörében. A módszertani részt követően pedig a komposztkeretek átadására is sort kerítettünk, amit ha a képzés napján nem sikerült elvinni, április 30-ig mindenkihez eljuttatunk.

komposztkeretek átvétele
A programról rengetek pozitív visszajelzést kaptunk, az iskolák és az óvodák örültek, hogy lehetőségük nyílt megismerkedni a komposztálás témakörével. Remélhetőleg az újonnan szerzett tudásukat eredményesen meg tudják majd osztani a gyerekekkel is!