Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A vírushelyzetre való tekintettel zárva tart a komposztpont

  • 2021. március 31.
  • Gyuri

A Humusz Ház közösségi komposztpontját ideiglenesen nem lehet használni, ugyanis komposztkereteink teljesen beteltek, valamint a koronavírus harmadik hullámára való tekintettel sem tartanánk szerencsésnek egyelőre a nyitást. Továbbra is türelmeteket kérjük.

FRISSÍTÉS:

Korábban azt írtuk, hogy március végéig zárjuk be a komposztpontot, azonban a vírushelyzet súlyosságára való tekintettel jobbnak láttuk ezt a határidőt módosítani. Kérjük, legyetek türelemmel még egy darabig!

Reményeink szerint nemsokára újra ki tudunk nyitni - ha más nem, legalább heti 1-2 ügyeleti napra. Amint erre sor kerül, azonnal hírt adunk majd róla minden lehetséges fórumon.

Köszönjük a megértést! Jó egészséget kívánunk, és vigyázzunk egymásra!

 


 

A Humusz munkatársait is meglepte, hogy az utóbbi időben milyen mértékben megnövekedett a komposztra kerülő szervesanyag mennyisége. Ez egyrészről örvendetes, hiszen így egyre több értékes nyersanyagot mentünk meg közösen a lerakástól és égetéstől, másrészről azonban sajnos azzal járt, hogy a Humusz közösségi komposztpontja elérte a "túlságosan megtelt" állapotot.

 

Március végéig bezár a komposztpontunk

 

Így arra a döntésre jutottunk, hogy március végéig bezár a komposztpont. A következő hetekben hagyjuk a természet folyamatait, hogy végezzék a dolgukat. Illetve mi vállaljuk, hogy fokozatosan átrostáljuk az érett komposztot, az elkorhadt kereteket javítjuk, cseréljük. 

Szerencsére kialakulóban vannak városszerte új közösségi komposztpontok (pl. a Tabánban, a Szent István parkban, Gazdagréten, a Feneketlen-tónál), de az otthoni komposztálást is számos kerület támogatja. Ezekről korábbi híreinkben, illetve itt tudtok tájékozódni egyelőre: https://sharewaste.com/

Összefoglalva tehát: MÁRCIUS VÉGÉIG A HUMUSZ HÁZ KOMPOSZTPONTJA ZÁRVA.

 

Köszönjük megértéseteket és együttműködéseteket!