Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Válj Te is városi komposztáló mesterré!

  • 2020. szeptember 08.
  • Gyuri

Csatlakozz Te is a Közösségi komposztáláshoz, hogy a háztartásodban keletkező szerves hulladékok a lehető legjobb helyre kerüljenek, vagyis vissza a természetbe.

A közösségi komposztálás lényege, hogy egy elszánt és környezettudatos csapat, aki nem rendelkezik saját kerttel, ugyanakkor szívesen járul hozzá ahhoz, hogy a szerves hulladékából komposzt készüljön, összefog és egy adott helyen gyűjtögeti az erre alkalmas dolgokat. 

 

A (közösségi) komposztálás előnye, hogy jelentősen tud csökkenni a hulladéktárolókba kerülő hulladék mennyisége, hiszen a szerves anyagok jelentős része komposztálásra kerül, így biztosítva a környezet számára a friss, tápanyagban gazdag humuszt. 

 

Ahhoz, hogy a komposztra szánt anyagok megfelelően tudjanak hasznosulni, tudni kell azt, hogy miket lehet pontosan a lerakóba helyezni és miket nem. Jó alapanyag például a gyümölcs és zöldségmaradék, a virágok, a kávézacc és az avar is, ugyanakkor jónéhány olyan anyag is van, amely nem tesz jót a készülő humusz számára. 

 

Látogass el következő eseményünkre, amelyen megtudhatod a legfontosabbakat a közösségi komposztálásról, valamint lehetőséged van csatlakozni a Humusz Ház komposztpontjához. 

 

Az előadás a közeljövőben két időpontban kerül megrendezésre:

 

2020. szeptember 16. szerda 18 óra - BETELT!

2020. szeptember 28. hétfő 18 óra

 

Helyszín: Humusz Ház (1111, Budapest Saru utca 11.) 

 

Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Regisztrálni az alábbi linken tudsz: https://forms.gle/9stp44KorNdGhbaAA

 

Várunk szeretettel!