Megújult tanösvény várja a látogatókat a Humusz kertjében

  • 2023. augusztus 25.
  • Peti

6+1 állomásból álló Nulla Hulladék Tanösvényt mutat be a Humusz Szövetség. Újbuda zöld oázisában, nagy házak és lombos fák árnyékában bárki megismerkedhet a hulladékmentes életmód lépéseivel. Mi történik a tárgyainkkal ha nem vigyázunk, és mi történehetne, ha tudatos fogyasztóvá válnánk? Az ösvényt járva, a Patkós Stúdió gyönyörű interaktív tábláin keresztül eljuthatunk a hulladéklerakótól a komposztálásig, sőt még azon túl egészen a zöld otthonig.

A Nulla Hulladék Tanösvény célja, hogy ismereteket adjon át a hulladékgazdálkodás, a megelőzés és a felelős fogyasztás témáiban. Elgondolkoztat és közben élményt nyújt.

 

A Tanösvény bárki által megtekinthető, a Humusz Ház nyitvatartási idejében, azaz hétköznapokon 9.00-17.00 óra között.

 

A Nulla Hulladék Tanösvény hivatalos megnyitó eseményére 2023. szeptember 23-án délelőtt kerül sor.

Csoportokat szeptember 18-tól tudunk fogadni.

 

Szeretettel várjuk iskolás csoportok jelentkezését vezetett tanösvény programunkra, ami egy játékos élményfoglalkozás 60 percben. A foglalkozásra korosztályok szerinti bontásban az alábbi űrlapon keresztül lehet jelentkezni: JELENTKEZEM CSOPORTOMMAL

Az első 40 csoport számára a foglalkozás díjmentes.

 

 

 

 nuhu tanösvény

Kapcsolat: [email protected]

 


 

A Nulla Hulladék Tanösvény és a szemléletformáló programok az Energiaügyi Minisztérium és a Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft. támogatásával valósul meg.