Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ingyenes komposztkereteket igényelhetnek az újbudai lakosok

  • 2020. október 31.
  • Viktor
Szerző: 
Viktor

A XI. kerület Újbuda Önkormányzata az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével őszi nagytakarítási akciót szervez október 26. és december 4. között.

Ide kattintva tudjátok megnézni azt, hogy a kerület mely részén pontosan mikor fog zajlani az akció.

A zöldhulladék környezetbarát felhasználási módját, a komposztálást a kerület vezetése továbbra is szeretné népszerűsíteni a lakosság körében, ezért az önkormányzat térítésmentesen biztosítja a lakosságnak (XI. kerületi lakcímkártya bemutatása szükséges) a 90x90x90 centiméteres, fából készült komposztáló kereteket, amelyekből minden társasház és családi ház 1-1 darabot igényelhet. A keretek átvételére ‒ a készlet erejéig ‒ 2020. október 30. és december 4. között van lehetőség minden pénteken 10–14 óra között a Hunyadi János út 14. szám alatt. Érdeklődni a (+36-1) 372-76-98-as telefonszámon lehet.

Jó ha tudjátok, hogy e mellett most is van mód a kerület által szervezett ingyenes aprítékolási akcióban is részt venni. Ennek keretében regisztrált címenként maximum 5 m3 zöldhulladék aprítása biztosított. Aki nem szeretné, hogy a gép által összeaprított hulladékot elszállítsák, az ezt a szándékát regisztráció alkalmával jelezheti, így a kertjében akár komposztálhatja is.

Erre az akcióra komposztmester.hu weboldalon jelentkezhettek.

A kerületi lakosok továbbá az előző évek gyakorlatához hasonlóan továbbra is igényelhetnek zöldhulladék-gyűjtő zsákokat. A megtelt zsákokat az FKF Zrt. ingyenesen szállítja el (november 26. napjáig), kérik, hogy egyszerűen csak helyezzétek el a szemetes edények mellett. A zsákok ‒ 2020 október 26. és november25. között ‒ az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. Hamzsabégi út 60. szám alatti székhelyén vehetők át hétfőtől csütörtökig 9–16 óra között a készlet erejéig. Érdeklődni a (+36-1) 372-76-98-as telefonszámon lehet.

Az eddigieken túl természetesen a lakossági veszélyes és elektronikai hulladékok leadására is van mód, azonban ezt minden városrész egy-egy kijelölt helyszínén gyűjtik csupán november 14-én 8–12 óráig .

LEADHATÓ: toner, festék, tinta, ragasztó és gyanta, fáradt olaj, halogénmen-tes oldószer, szennyezett csomagolási hulladék, szórófejes/hajtógázas palack, gumiabroncs, gumihulladék, savas ólomakkumulátor, növényvédőszer maradék, fénycső, hűtőgép (kompresszorral), étolaj és zsír, lejárt gyógyszer, szárazelem, elektronikai hulladék (pl. háztartási gép, számítógép), képcsöves hulladék (monitor, tv).

Forrás: ujbuda.hu, komposztmester.hu