Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Közösségi komposztálás, komposztpont a XI. kerületben?!

  • 2012. május 23.
  • Axi

A Hulladék Keretirányelvben és a hazai stratégiai dokumentumokban is kiemelt helyen szerepelnek a települési hulladékmennyiség csökkentésére irányuló megelőzési törekvések, a közösségi komposztálás elősegítése és a hulladékhasznosítás növelése. Előbbihez elengedhetetlen, hogy a lakosság elméleti háttérrel (pl. mit lehet komposztálni) és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezzen. Ehhez szeretne a Humusz is hozzájárulni!

 A Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás program támogatásának köszönhetően, a Humusz Ház kertjében sikerült kialakítani egy közösségi komposztpontot, ahová szeretettel várjuk azokat a XI. kerületi lakosokat, akik komposztálni szeretnének, de eddig nem volt rá lehetőségük!

A komposztpont lényege, hogy a XI. kerület lakosai a háztartásukban keletkezett szerves hulladékokat behozhatják (ingyen), komposztálás céljából a komposztponton található keretekbe, a kert nyitva tartási idejében.

JELENTKEZÉSI LAP

De mi is az a komposztpont?

Egy olyan közösségi hely, ahol adva vannak a komposztáláshoz szükséges eszközök, viszont a komposztálnivalót a környéken lakók szolgáltatják.

Ha komposztálni szeretnél, de nincs hely hozzá, hozd el a háztartási zöld hulladékodat a Humusz Ház kertjébe, ahol közösségi komposztkeretek várnak!


A  komposztálás feltételei:
- a regisztrációs lap kitöltése és az együttműködési megállapodás aláírása, amivel jelzi számunkra a komposztálás szándékát;
- a Humusz Ház kertrendjének a betartása (kertrend - plakát);
- a komposztálásra vonatkozó szabályok betartása (a komposztpont használata - plakát).

További információ:

- Komposzt kisokos elolvasásával
- a komposztpont tájékoztató tábláin
- www.komposztalj.hu weboldalon, vagy a helyszínen tájékozódhat munkatársaink segítségével.

 

 

VM_logo

"A hulladék keletkezésének megelőzése."

A projekt a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás program támogatásával valósul meg.