Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 1 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tavaszi komposztképzés és regisztrációs lehetőség a Humuszban

  • 2023. február 28.
  • Gyuri

Csatlakozz te is a közösségi komposztáláshoz, hogy a háztartásodban keletkező szerves hulladékok a lehető legjobb helyre kerüljenek, vagyis vissza a természetbe! Gyere el komposztképzésünkre, amelyen regisztrálhatsz is a Humusz Ház közösségi komposztpontjához!

A közösségi komposztálás lényege, hogy egy elszánt és környezettudatos csapat, aki nem rendelkezik saját kerttel, ugyanakkor szívesen járul hozzá ahhoz, hogy a szerves hulladékából komposzt készüljön, összefog, és egy adott helyen gyűjtögeti az erre alkalmas zöld javakat (más néven szerves hulladékot). 

 

Előnye, hogy jelentősen csökkenti a lerakókba és égetésre kerülő hulladék mennyiségét, hiszen a szerves anyagok jelentős része komposztálásra kerül, így biztosítva a környezet számára a friss, tápanyagban gazdag humuszt. 

 

Ahhoz, hogy a komposztra szánt anyagok megfelelően tudjanak hasznosulni, tudni kell, hogy miket lehet komposztálni és miket nem. Jó alapanyag például a gyümölcs és zöldségmaradék, a virágok, a kávézacc és az avar is, ugyanakkor jónéhány olyan szerves anyag is van, amit érdemes kihagyni az otthoni komposztból.

 

Látogass el következő eseményünkre, amelyen megtudhatod a legfontosabb információkat a (közösségi) komposztálásról, valamint lehetőséged lesz csatlakozni a Humusz Ház komposztpontjához! (Ha korábban már csatlakoztál, de a képzésen még nem tudtál részt venni, kérjük, akkor is csatlakozz!)

 

Az előadás időpontja:

 

2023. március 18. szombat 14 óra 

 

Helyszín: Humusz Ház (1111, Budapest Saru utca 11.) 

 

Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Regisztrálni az alábbi linken tudsz: https://forms.gle/CgqYyVQ51LYkfcJm6

 

Várunk szeretettel! 

 

Ha fontosnak tartod munkánkat, kérlek, támogasd projektünket!