Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Komposztos applikáció fejlesztéséhez csatlakozott a Humusz

  • 2021. július 27.
  • Gyuri

A Humusz szakmai partnerként csatlakozott a Deverest szoftverfejlesztő céghez, amely egy, a komposztálás iránt érdeklődők életét nagyban megkönnyítő alkalmazás elkészítését tűzte ki célul maga elé.

A Deverest szoftverfejlesztő cég nemrégiben egy igen különleges projektbe fogott bele. Számtalan applikáció lefejlesztése áll már mögöttük, ám rendhagyó módon egy külső megrendelő igényeinek a kielégítése helyett most egy valós társadalmi problémára szeretnének megoldást kínálni. Megannyi beszélgetés és workshop után a komposztálás témakörére esett a választásuk. Az egyre csak növekvő mennyiségű hulladék jelentős részét olyan szerves anyagok teszik ki, amelyek egyszerűen és költséghatékonyan komposztálhatók lennének. Egyre több ember szeretne is komposztálni, ám a lehetőségek erre kevésbé ismertek.

 

A cél egy applikáció  név szerint Compostar  keretein belül az arra nyitott egyéneket és közösségeket támogatni a komposztálás folyamatában. Az alkalmazás információt nyújt majd a komposztálási opciókról  mint a közösségi komposztálás vagy a komposztmegosztás  és azok módjáról is.

 

Többek között olyan szakmai támogatók és partnerszervezetek közreműködésével valósul meg a projekt, mint a Greenpeace Magyarország, a FŐKERT Nonprofit Zrt., a Humusz Szövetség, az AgroFutura vagy az Ásókapa.hu. A fejlesztés előtti utolsó lépésként azonban a célközönség véleménye és tapasztalata is sokat segítene a fejlesztői csapatnak, hogy egy valóban hasznos applikációt hozhassanak létre. A kérdőív kitöltésével adhattok Ti is visszajelzést az alkalmazás tervezetéről:

https://forms.gle/PeW9oyxJaFGjzV5fA

 

Az applikáció ingyenes lesz, de ha Nektek is fontos a fenntarthatóság és a komposztálás, és örülnétek további fejlesztéseknek, Gumroadon keresztül tudjátok támogatni a projektet:

https://deverest.gumroad.com/l/compostar