Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 2 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Komposztálóképzés és regisztrációs lehetőség a Humuszban

  • 2021. október 21.
  • Gyuri

Csatlakozz te is a közösségi komposztáláshoz, hogy a háztartásodban keletkező szerves hulladékok a lehető legjobb helyre kerüljenek, vagyis vissza a természetbe!

A közösségi komposztálás lényege, hogy egy elszánt és környezettudatos csapat, aki nem rendelkezik saját kerttel, ugyanakkor szívesen járul hozzá ahhoz, hogy a szerves hulladékából komposzt készüljön, összefog, és egy adott helyen gyűjtögeti az erre alkalmas zöld javakat (más néven szerves hulladékot). 

 

Előnye, hogy jelentősen csökkenti a lerakókba és égetésre kerülő hulladék mennyiségét, hiszen a szerves anyagok jelentős része komposztálásra kerül, így biztosítva a környezet számára a friss, tápanyagban gazdag humuszt. 

 

Ahhoz, hogy a komposztra szánt anyagok megfelelően tudjanak hasznosulni, tudni kell, hogy miket lehet komposztálni és miket nem. Jó alapanyag például a gyümölcs és zöldségmaradék, a virágok, a kávézacc és az avar is, ugyanakkor jónéhány olyan anyag is van, amit érdemes kihagyni a komposztból. 

 

Látogass el következő eseményünkre, amelyen megtudhatod a legfontosabb információkat a közösségi komposztálásról, valamint lehetőséged lesz csatlakozni a Humusz Ház komposztpontjához! (Ha korábban már csatlakoztál, de a képzésen még nem tudták részt venni, kérjük, akkor is csatlakozz!)

 

Ajándék komposzttároló

Külön jó hír, hogy mivel az előadások Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának 2020. évi környezetvédelmi pályázatából valósulnak meg, ezúttal a résztvevők számára (a készlet erejéig) komposzttároló dobozokat is biztosítunk, amelyek segítik a komposzt rendszeres szállítását a lakóhelytől a közösségi komposztpontra!

 

Az előadás a közeljövőben két időpontban kerül megrendezésre:

 

2021. november 8. hétfő 17 óra - BETELT

2021. november 29. hétfő 18 óra - BETELT

 

Helyszín: Humusz Ház (1111, Budapest Saru utca 11.) 

 

Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Regisztrálni az alábbi linken tudsz: https://forms.gle/st3wFwFMWQNpcvco8

 

Várunk szeretettel!