Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Komposztáló Lakóközösség Program

  • 2010. november 16.
  • juci

A Budai Komposztmesterek az Öko-Pack támogatásával komposztálási programot indít kerületi társasházak részére. Vállalkozó szellemű, környezettudatos, energiatakarékos és öntevékeny lakóközösségek jelentkezését várjuk. Célunk, hogy helyben hasznosítsuk a háztartásokban és az udvaron, kertben keletkező zöldjavakat, vagyis helyben tartsuk az értékes tápanyagokat (a "zöldhulladékból" keletkező humuszt).

A komposztálás hatására jelentősen csökken a kukába kerülő hulladék mennyisége, vagyis mérsékelhető a lakóközösség szemétszállítási költsége. Ráadásul olyan értékes tápanyag, termőföld keletkezik, amely további megtakarítást tesz lehetővé a lakóközösség számára, megspórolva a bolti virágföld árát és szállítási terheit.

 

A sikeres programhoz jól megtervezett kommunikáció, teljes körű tájékoztatás, ismeretterjesztő kiadványok, plakátok és megfelelő eszközök kellenek; és egy komposztgazda, aki vállalja, hogy figyelemmel kíséri a komposztálást, illetve tartja a kapcsolatot a lakókkal és a szakmai lebonyolításért felelős Komposztmesterekkel.

 

Az Öko-Pack támogatásának köszönhetően az első 10 jelentkező térítésmentesen kapcsolódhat be a programba! Ne habozz! Hallod a zöldjavak segélykiáltását? Hagyj helyben, ne szállíts el! Mert komposztálni jó – lakóközösségben is!

 

Jelentkezni a www.komposztmester.hu honlapon lehet a Jelentkezés… programokra feliratra kattintva. Nincs más teendő, mint a legördíthető helyszín listából kiválasztani a „Lakóközösség”-et, majd kitölteni és egy gombnyomással beküldeni az űrlapot.

 

Várjuk a jelentkezéseket!

programfelelős:

Szentirmai-Zöld Máté

[email protected]

+36-30/5-54-54-52