Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már a Bercsényi Kollégiumban is komposztálnak

  • 2010. március 30.
  • beus

A fővárosban zajló Komposztáló Lakóközösségek Programjában nemcsak társasházak, hanem például kollégiumok is részt vehetnek. A Budapesti Műszaki Egyetem Bercsényi Miklós Kollégiumában most indult a komposztálás.

 

Dummel Dániel 5. éves hallgató, a Bercsényi Zöld Kör vezetője kezdeményezte, hogy a kollégium is csatlakozzon a programhoz. A SZIKE programvezetője, Szentirmai-Zöld Máté a többi jelentkezőhöz hasonlóan itt is egy helyszíni látogatás alkalmával tisztázta, hogy adottak-e a komposztálás feltételei. 

Ezt követően egy nagyméretű, 640 literes komposztálótartály és egy – lényegében kerítésdrótból kialakított – lombkomposztáló került a 280 főt befogadó kollégium udvarára.

A SZIKE munkatársai plakátokkal és kiadványokkal is ellátták a kollégistákat. Egy ismeretterjesztő előadás is tartozott a programhoz, amely után a gyakorlatban is kezdetét vette a program. A tervek szerint az emeleteken lévő konyhákban helyezik el a komposztálható alapanyagok gyűjtésére szolgáló edényeket, valamint a komposztálható és az arra alkalmatlan anyagokat bemutató plakátokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

A gyűjtőedények tartalmának komposztálóba ürítéséről eleinte a Zöld Kör tagjai gondoskodnak, később a kollégium gondnokára (alias Józsi bácsi) hárul ez a feladat.

 

Gellért Miklós / SZIKE

 

 

Forrás: A SZIKE Egyesület Hírkomposzt hírlevele