Komposztünnep felhívásunkhoz bárki csatlakozhat

  • 2024. szeptember 04.
  • Peti

A Humusz Szövetség és a Galgamenti Népfőiskola idén immár 14. alkalommal felhívást intéz civil közösségek és oktatási intézmények felé. Arra buzdítunk minden csoportot, közösséget, hogy október során valósítson meg olyan aktivitást, ami a komposztáláshoz kötődik. 

A 2024-es Komposztünnep témája: Tanuljunk a természettől!

Mint minden évben, idén is adunk játékos és módszertani ötleteket, amik kapcsolódnak az év témájához. Együttműködő partnereink a Bábozd Zöldre Egyesület, A CEEweb a Biológiai sokféleségért, valamint a Magosfa Alapítvány.

A Komposztálás Ünnepnapját október 10-én ünnepeljük, ez egy civil kezdeményezésre indított zöld jeles nap. Természetesen az év egészében foglalkozhatunk komposztálással, de az októberi ősz kiemelten alkalmas arra, hogy a szerves anyagot, a lebomlást, a természet körforgását a figyelem középpontjába helyezzük. Célunk, hogy az elmúlt évek sikeres akcióit folytatva minél több helyen felhívjuk a figyelmet a komposztálás jótékony hatásaira.

Bízunk benne, hogy felhívásunk sokakhoz elér. A program részletei és a korosztályoknak szóló ajánlások ezen az oldalon érhetők el:

https://humusz.hu/komposztalj/felhivas2024

 

Komposztáljatok velünk Ti is!