Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Komposztunk diákpályázat eredményhirdetése

  • 2015. május 29.
  • Kossár Janka
Májusi eső aranyat ér: ez esetben értékes szemléletformáló ajándékokat hozott el Komposztunk diákpályázatunk 1-3. helyezettje számára. A beérkező pályaműveken jól látszódott a komposztálás napi rutinja az intézményekben, melyet nagy örömmel tapasztaltunk. Óvodákból, iskolákból nagyjából egyforma arányban érkeztek be pályázatok, főként plakátok formájában.
Szakmai zsűrink a következő sorrendet állította fel:
 
1. helyezett. Kaffka Margit Általános Iskola 8. b osztályos tanulóinak csapata: Csonka Emília, Komiszár Kata, Pozsgai Anna
 
kaffka
 
 
Indoklás: komposztláda léceken, mint háttéren ötletes és szakmailag is helyes információ dobozok jelennek meg. Képi világa a komposztáláshoz illeszkedik, motívumai igazi gyermekábrázolások.
 
 
2. helyezett:
Áporka Általános Iskola, 7. osztály
 
aporka
 
Indoklás: Szinte a minimalista stílus jegyében fogant ez az alkotás. Mégis a lényeges információkat nagyon jó képi és színvilágban sikerült megfogniuk.
 
3. helyezett:
Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium: Mester Péter, Barkóczi Glória Laura, Németh Orsolya, Péteri Lili, Terebesi Roland, Drusza Tamás, Oláh Rozália, Sulyok Krisztián
 
papay1  papay2 papay3
 
Indoklás:
A teljes folyamatot áttekinthetjük a három tablón, montázs jelleggel. A saját tevékenységüket fotók és a végeredmény komposzt is jól demonstrálja.
 
Különdíj:
Sebestyén Luca 6 éves, Pitypang Óvoda
luca
 
 
Indoklás:
Kedves megszemélyesítéssel hulló esőcseppek, a kertész pedig esernyővel védi, még a komposztot is! Ez a humorosság is értékes ebben az alkotásban, valamint hogy a komposztban levő különböző alkotóelemek is megjelennek.

A beküldött pályamunkákat köszönjük, a nyereményeket postázzuk!

 

A pályázat a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával valósul meg.