Az első komposztálható kávékapszula
Egy új kapszula, ami 100%-ban komposztálható
Az egyesült államok-beli Biodegradable Products Institute (BPI) a napokban adta ki az első 100%-ban komposztálható minősítést egy kávé, tea és más forró ital készítéséhez is használható kapszulára.
A PῧrPod100™ elnevezésű termék, ipari komposztálásra maradéktalanul alkalmas, ami jó hír a helyi önkormányzatok számára, amelyek egyre inkább előtérbe helyezik az élelmiszer és más szerves hulladékok komposztálását, elkerülve ezzel, hogy azok hulladéklerakóba illetve szemétégetőbe kerüljenek.
A jelenleg használatos kapszulák jelentős része nem újrahasznosítható, - vagy nem igazán hatékonyan, extra munkabefektetéssel alkotóelemeire szétbontva, - legtöbbjük a lerakókban végzi. Az új termék a minősítést részben a növényi gyanta, és a kávébab pörköléskor visszamaradó héjának felhasználásával érhette el a minősítést.
Forrás: prnewswire.com