Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Komposztra fel!

  • 2014. február 28.
  • Axi

komposzt logo

A Humusz Szövetség 2014-ben is komposztáló programot hirdet minden budapesti telephelyű közoktatási intézménynek!

A projekt keretén belül, a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával 60 budapesti oktatási intézménynek (óvoda, általános-, középiskola és gimnázium) 2-2 db komposztkeretet tudunk biztosítani térítésmentesen. Jelentkezési határidő: 2014. március 17.

A hulladék megelőzés és újrahasznosítás egyik legjobb módja a komposztálás, amely során a háztartási és kerti zöldhulladékok természetes módon lebomlanak. Így a növények számára igen értékes nyersanyag keletkezik, ez a humusz, vagy más néven komposzt. Ez egy ásványi anyagokban gazdag, sötétbarna, földszerű anyag, mely kiváló adalékanyagként használható fel cserepes növények átültetése során, vagy kerti növények tápanyagellátásának biztosítására.

A fővárosi óvodák és iskolák jelentős részében a mai napig nem megoldott a kerti és a zöldhulladékok komposztálása. Az udvaron felgyülemlett avart is elszállítatják, pedig az iskolai zöldhulladék átalakulása során a gyerekek mindennap megfigyeléseket tehetnek a komposztálással, a természeti körfolyamatokkal kapcsolatban, aktív résztvevői lehetnek a hulladékcsökkentésnek és újrahasznosításnak. A pedagógusok és az iskolai munkatársak segítségével a gyerekek olyan tanulási folyamatban vehetnek részt, amely segíti a környezettudatos szemléletük kialakulását.

A projekt keretén belül, a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával 60 budapesti oktatási intézménynek (óvoda, általános-, középiskola és gimnázium) 2-2 db komposztkeretet tudunk biztosítani térítésmentesen.
oktatás

A  támogatásnak köszönhetően az oktatási intézmények ingyenes képzésen is részt vehetnek, ahol a komposztálás elméleti alapjain túl olyan módszertani kérdésekkel is foglalkozunk, amelyek a pedagógusoknak különféle ötleteket adhatnak arra, hogy milyen módon használhatják ki a komposztálás adta lehetőségeket a tanóráikon.

Az eszközök átvételének feltétele tehát, hogy részt vegyenek az általunk szervezett (díjmentes) elméleti és módszertani képzésünkön, egy alkalommal. 

A képzések helyszíne: Humusz Ház Oktatóterme
                                 1111 Budapest, Saru u. 11.

A képzések időpontja: 

  • 2014. április 9 . (szerda) 14.00-18.00
  • 2014. április 10. (csütörtök) 14.00-18.00
  • 2014. április 11. (péntek) 14.00-18.00

A komposztkeretek átvételére a képzés után van lehetőség. Abban az esetben, ha ez nem megoldott, erre április 30-ig (szerda) lehetőséget biztosítunk a Humusz Házban, nyitva tartási időben: 
H, Sz, Cs, P: 9.00 - 16.00,  K: 9.00 - 18.00

Amennyiben programunk felkeltette az érdeklődését és szeretne csatlakozni, várjuk jelentkezését!

Jelentkezési határidő: 2014. március 17. (hétfő), csak a készlet erejéig!

JELENTKEZZEN ITT!

A regisztráció a jelentkezés sorrendjében történik! Részletes tájékoztatás a regisztráció lezárása után, külön értesítés keretében!

További információ:

Némethné Kavecsánszki Alexandra
Drótposta: axi(kukac)humusz.hu
Mobil: 20/224-91-12
Tel: (06 1) 386-2648

 

A program a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával valósul meg.