Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újabb komposztverseny-forduló Miskolcon

  • 2009. április 07.
  • humusz
Rövid lett a határidõ, ám érdeklõdés van, ezért újabb idõpontra is komposztversenyt hirdet a Zöld Kapcsolat Egyesület. Április 20-án, hétfõn, 8 és 17 óra között várják a már érett komposzttal  (pl. mûanyag dobozzal) rendelkezõk jelentkezését a Kossuth u. 13 szám alatt.

 

Zsázsa tesztes minősítéssel napokon belül kiderül, kinek a komposztja a legalkalmasabb a fejlődő növények számára. Az eredményhirdetésre április 24-én, a Tudomány és Gazdaság Házánál, a Föld Napja alkalmából szervezett kampánynapon, 12 órakor kerül sor. 10 fő jelentkező nyerhet szakirodalmat, és egyéb kerti eszközöket.

A pénteki kampánynapon egyébként 10 és 17 óra között a szervezők bemutatóval, a népszerű "kompomatával", ismeretterjesztő és játékos programokkal várják az érdeklődő lakosokat és diákokat.

További komposztkeretek átvételére is lehet jelentkezni, megérkeztek ugyanis azok a komposztkeretek, amelyeket miskolci lakosok igényelhetnek a városi komposztálási program idei folytatásaként (400 db). Az egyesület munkatársai a napokban keresik meg azokat a jelentkezőket, akik az elmúlt évben, vagy éppen a Kocsonya fesztivál zöld sátrában már feliratkoztak, de további csatlakozókat is várnak. Mint ismeretes, előzetes jelentkezés alapján, egy órás tájékoztatót követően ingyenes vehetők át a házi komposztáláshoz alkalmas fából készült eszközök.

A miskolci önkormányzat által támogatott program eredményeként az elmúlt években már több mint ezer miskolci család csatlakozott a programhoz, hallgattak tájékoztatókat, előadásokat. Több tanintézményben komposztálási napot tartottak a civil szervezetek és szép számú önkénteseik. Ezen túlmenően az Avasi Arborétumban kiépült egy bemutató komposztkert, amely előzetes bejelentkezés alapján látogatható, illetve tavaly és idén is sor került és sor kerül egy két napos komposztmester képzésre.

Továbbra is igényelhetők a gallyak darabolására alkalmas házi aprítékolók, munkaidőben tájékoztatók, oktató anyagok is beszerezhetők, illetve komposztálási tanácsadással segítik az érdeklődőket.

További információ: 505-077, [email protected], www.zoldkapcsolat.hu.

 

Forrás: Zöld Kapcsolat