Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sikeres komposztprogram a II. kerületben

  • 2006. november 30.
  • humusz
A II. kerületben újabb 135 komposztáló edény került átadásra 2006. november 24.-25. között. A házi komposztálási programot a jelek szerint nagy érdeklõdés övezi a lakosság körében. Olyan sok a jelentkezõ, hogy egyelõre nem jutott mindenkinek komposztáló edény...

 

A helyi újságban, a Budai Polgárban meghirdetett felhívásra több százan jelentkeztek, közülük 135 pesthidegkúti lakos vehette át a hétvégén a Városrészi Önkokormányzat által vásárolt komosztáló edényeket.

A nagy sikerre való tekintettel az idén még újabb 45 edényzet vásárlását tervezik, és a jövő évi költségvetés elfogadása után pedig tavasszal még több ládát és lombkomposztálót szereznének be és osztanának szét a lakosok között.

Az előzetes egyeztetések után idén a SZIKE szerezte be a komposztládákat, és egy előadás meghallgatása után kapták meg az érdeklődők az edényeket, és a hozzájuk házilag készített szellőzőcsöveket, valamint egy-egy kísérő kiadványt. Az előadásokon számos kérdést tettek fel a hallgatók, ami azt bizonyította, hogy foglalkoztatja őket a téma. Természetesen a legtöbb kérdés a diófa levél komposztálására vonatkozott, de előkerült a levágott fű és a beteg növényi részek komposztálása vagy égetése.

2003 óta 470 komposztáló keretet került a Városrészi Önkormányzat jóvoltából a kerület polgáraihoz. Ezek sorsát, működését is szeretné felmérni a SZIKE, ezért a kerület környezetvédelmi hivatalával keresi a további együttműködés lehetőségét.