Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Példamutató iskolai komposztálás

  • 2009. október 11.
  • beus
A Diadal Úti Általános Iskola példaértékű tevékenységbe kezdett. Egy szaktanár vezetésével - s a gyerekek aktív bevonásával - kerti komposztálásba fogtak az oktatási intézmény udvarán.

 

Nagyszerű példája annak, hogyan lehet az iskolákban (s akár óvodákban) gyakorlati környezetvédelemre okítani a fiatalokat, s hogyan lehet - a szemléleten túl - mindezt a hétköznapi tevékenységek során is továbbadni.

Manapság sok szó esik a környezeti nevelésről, a fiatalok környezettudatosságának fejlesztéséről, ám sok esetben ez a téma elméleti szinten kerül a fiatalok elé. Természetesen nagyon hasznos a környezet- és természetvédelmi témák tantárgyakba, iskolai versenyekbe, stb. való beillesztése, de a gyerekek számára mindenképp sokat számít, ha interaktív, gyakorlati élményben is részük van. Lehet az erdei iskola, madáretető építés szakköri órán, vagy épp iskolai komposztálás.

A Diadal Úti Általános Iskola videofelvételéből az is kiderül, hogy a gyerekek élvezettel vetik bele magukat a nem mindennapi iskolai feladat "megoldásába".

A kisfilm a YOUTUBE-on tekinthető meg.