Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már Felsőörs is komposztál

  • 2009. június 19.
  • humusz
Szerző: 
admin
A Balaton környéki települések és városok szerencsére egymás után vágnak bele a házi komposztálás bevezetésébe. Felsőörs is közéjük tartozik, ahol - az országban elsőként - a település teljes területén vezetik be a komposztprogramot.

 

A településnknek lehetősége adódott részt venni - a Csalán Környezetvédő Egyesület támogatásával - egy kiskerti komposztálást népszerűsítő programban és ezt rögtön meg is ragadta.

Ezzel az országban elsőként Felsőörs teljes területén tudják bevezetni a házi komposztálást, mellyel nagy mennyiségű szerves hulladék helybeli hasznosulását tudjuk elérni.

Konyhai és kerti hulladékaink komposztálásával csökkenthető az elszállítandó hulladék mennyisége, amely az ISPA program keretében akár kisebb hulladékgyűjtő edény használatát is jelentheti.

Az önkormányazt felhívásában többek közt az is érvként szerepel, hogy a kiskerti komposztálással olyan jó minőségű anyagot kaphatnak a kertbarátok, ami jót tesz kertük talajának s növényeiknek. Tehát a lakosoknak is és környezetének is jó az, ha csatlakozva a kezdeményezéshez házi komposztálásba kezd, melynek szakmaiságát, lehetőségét a Csalán Egyesület biztosítja.

 

Forrás: helyi Hírmondó