Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 11 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Komposztálási tapasztalatok elterjesztése

  • 2013. március 31.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

2013 évben ismét támogatja a Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítványt a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapja, a „Komposztálási tapasztalatok elterjesztése és a környezettudatosság növelése Budapestáltalános iskoláinak és lakosságának körében” című pályázatuk kapcsán.

Ezúton ajánlják fel azt a lehetőséget, hogy egy 45 perces tanóra keretében (mely legtöbb esetben eddig az osztályfőnöki órán került lebonyolításra) saját élményeken keresztül elmélyítsék, vagy felébresszék a gyerekekben a komposztálás értékét és lehetőségét. A projektfoglalkozás keretén belül egy normál osztálylétszámmal tudnak dolgozni. Minimum 10 gyerek részvétele szükséges a foglalkozás érdembeli megtartásához (ezzel együtt az islehetséges, hogy nem a teljes osztály vesz rajta részt, vagyis választási lehetőséget is fel tudnak ajánlani a gyerekeknek).

A foglalkozásokat 2013 március és április hónapban kell lebonyolítaniuk, ezért kérjük mielőbbi visszajelzésüket, hogy a szervezés zökkenőmentes lehessen.
Emellett intézményknek – a projekt támogatásával – adományoznak egy komposztládát, lehetőséget biztosítva a kapott tudás gyakorlatban való elmélyítésére.

Természetesen az alkalmazott tanári kézikönyvet elérhetik a jelentkezéstől függetlenül is ezen az oldalon, valamint a projekt facebook oldalán további aktuális információkat is szerezhetnek akomposztálással és az ökotudatosságal kapcsolatban. 

Amennyiben szívesen vennének részt a projekt megvalósításában kérem, jelentkezzenek a következő email-címek egyikén:
[email protected]
[email protected]
vagy a következő telefonszámon: Turóczi Levente: 0630-6294826

A jelentkezésük után, természetesen személyesen vagy telefonon keresztül egyeztetnek időpontot, amikor egyik kollégájuk elmegy a foglalkozást megtartani.

Önöknek semmilyen egyéb feladatuk nem lesz a komposztláda 1 évig való használatán kívül.

Forrás:Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány