Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A komposzt kampány a kőfejtőben is sikert aratott

  • 2006. május 29.
  • humusz
satoresmolino_kezdypal_120Esõs de vidám vasárnapi program keretében a Kompomata újabb lelkes rajongókat vonzott a komposzt-sátorba. Az érdeklõdõ családokat a rossz idõ sem hátráltatta - volt, aki a város másik végérõl, Csepelrõl, érekezett a Pál-völgyi barlang elé. (Fotó - bal: Kézdy Pál)

2006. május 28-án, vasárnap az Európai Nemzeti Parkok Napja és a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság kézműves bemutatókkal, barlangász kiképzéssel és Gryllus Vilmos koncerttel tarkított természetismereti vetélkedőt szervezett a Pál-völgyi-barlang bejárata előtti kőfejtőben.

Az eső szakadt, majd meg-megállt, ám így is kb. 200 gyerek és szülő járta végig a sátorponyvák alá telepített állomásokat. Az egyik legnagyobb siker Gellért Miklós komposztáló bemutatója és a HuMuSz munkatársainak Kompomatája volt.

dscf6535_120Utóbbi történelmi előzményének Kempelen Farkas sakkautomatája tekinthető. Ha az automatába bedobtak egy szem babot, feltűnt egy kérdés és három lehetséges válasz adscf6539_120 Kompomata ablakában. Az A, B vagy C ablakon benyújtott kézbe jó választás esetén jutalom mogyorót tett az automata, ha azonban a válasz rossz volt, a kéz finom legyintést kapott - mást nem.
A Kompomata május eleje óta - az országos komposzt kampány részeként - több helyszínen is feltűnt már, a gyerekek mindenhol lelkesen fogadták. Remélhetőleg a vasárnapi rendezvényen újabb érdeklődőkkel és támogatókkal gazdagodott a házi komposztálók köre.