Komposztmester képzés!

talicska_120A KukaBúvár Egyesület Ócsán tartja a következõ képzését. Jelentkezni Heé Veronikánál lehet. Az egyesület tagjai számára ingyenes!

Időpont: 2007. május 5. szombat és 6. vasárnap

Helyszín: Ócsai Tájház Turján-házában lévő előadóterem (templom és tájház sarka, Lőrinc u. 5.).Odataláláshoz és a néznivalók miatt érdemes felkeresni a tájház honlapját: www.ocsa.tajhaz.hu.

Szombaton 10-15 óra között a felnőtteknek képzés. Helyszín a Turján-ház.

Program:

10-11: Gellért Miklós (a SZIKE Környezet- és Egészségvédelmi Egyesület elnöke): Szemétből komposzt, avagy mi fán teremnek a zöldjavak

11.-12: Heé Veronika (KukaBúvár Egyesület): A komposztálás folyamata

12-12.30: Szünet

12.30-13.30: Szilágyi László (a HuMuSz elnöke): Komposztálás a gyakorlatban. A Komposztálj! program céljai és lehetséges módszerei

13.30-15: Kötetlen beszélgetés: komposztálás a gyakorlatban, kérdések, tapasztalatok megosztása

A szünetben: tea és harapnivaló is lesz a beszélgetés mellé.

A komposztmester-képzés mindenkinek díjmentes. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

További információ és jelentkezés: Mondok Zsuzsa ([email protected], 30/378-4295)

Szombaton, a képzés időtartama alatt a gyerekek 10 órától vezetéssel megnézhetik a Tájházat és az Ágasházat, majd 2 kézművesfoglalkozást szerveztünk nekik:

11 órától agyagozás,

kb. 1 órától népijáték-készítés lesz. Gyülekezés a Turján-udvarban.

15 órakor bográcsos ebéd (slambuc). A főzés miatt fontos lenne mielőbb pontos létszámot mondanom a szervezőknek, ezért kérem, aki jönne és még nem jelezte, tegye meg gyorsan! Ha igény lenne húsmentes ebédre, azt is jelezzétek!

Ebéd után (kb. f4-től) a felnőttek is megnézhetik a házakat, a néprajzi gyűjteményt és remélhetőleg a templomot is.

6 óra körül lehetőség lenne megnézni a pincesort. Igény esetén a helyi Pincesor Egyesülettel szervezhetünk borkóstolást is, természetesen térítés ellenében. Ha van érdeklődő, megszervezzük. Jelentkezzetek! Jelentkezési határidő: május 1.

Vasárnap további helyi látványosságok megtekintése (pl.tanösvények) és egy kis önkéntes munka a januárban leégett Madárvártánál.

Útiköltségtérítés

Tagoknak útiköltséget tudunk téríteni. Ehhez, ha autóval jöttök: szükségünk van az egyesület nevére (Kukabúvár Egyesület, 111 Saru u. 11.) kiállított üzemanyagszámlára, amely kb. a megtett km-re vonatkozó összegről szól. Tömegközlekedést használóktól a térítéshez jegy és számla kell. Ha van valamilyen kedvezményetek, vegyétek igénybe, ekkor a saját nevetekre szóló számlát kaptok, ha nincs kedvezményetek, kérjetek az egyesület nevére számlát.

A foglalkozásokért (kb. 750 Ft/gyerek/fogl.), kiállításokért (350 Ft/fő), és az ebédért (550 Ft/fő) térítést kell fizetni.

A szálláslehetőség van a helyi Nefelejcs Panzióban, 2-4 ágyas szobákban (nettó 2000 Ft/fő/éj). Szóljatok, lefoglalom.

Végül, szívesen fogadunk sütemény- és pogácsaadományokat.