Így sikerült az első Zöld Kalandozások Városi Séta

  • 2022. június 01. 02:00
  • Gyuri

 Az Zöld Kalandozások előadássorozat célja, hogy a lakosság több információhoz jusson a legkülönfélébb fenntarthatósági témákkal kapcsolatban. Ezért igyekszünk mindig olyan előadókat hívni, akik érdekesen, gyakorlati tapasztalatok megosztásával mélyítik a hallgatóság tudását olyan ismeretekkel, melyet a hétköznapok során is hasznosíthatnak.

A Zöld Kalandozások idén tavasszal rendhagyó módon interaktív városi sétával zárult a Humusz Szövetség és a Green Guide Budapest közös eseményeként.

Így sikerült az első Zöld Kalandozások Városi Séta

 

A HuMuSz Ház közvetlen környéke, a XI. kerület is tartogat olyan helyszíneket, melyeket érdemes megismerni, mert szorosan kötődnek valamilyen fenntarthatósági célhoz, és képviselik a zöld szemléletet. 

Újbudán jártunkban-keltünkben akár ismerhetjük is ezeket a helyeket, de csak felületesen, vagy ismertlenek is lehetnek a számunkra, pedig itt lakunk, élünk mellettük.

Zöld városi sétánk során nyolc olyan helyszínt látogattunk meg, ahol a fenntartó, üzemeltető, tulajdonos vagy boltvezető is bemutatkozott. 

Így sikerült az első Zöld Kalandozások Városi Séta

 

A velünk sétáló kíváncsi közönség betekintést nyert a boltok, helyszínek mindennapi munkájába. A sétarésztvevők kérdéseket tehettek fel azoknak a környezetük iránt elkötelezett embereknek, akik szível-lélekkel, kitartó lelkesedéssel munkálkodnak saját területükön a hétköznapokban is megvalósuló környezettudatos megoldásokon: mint például a hulladékmegelőzésen, a kreatív újrahasználaton, élen járnak a környezettudatos tervezésben és példájukkal szemléletet is formálnak.

 

A két órás sétán a résztvevő állomások voltak:

városi zöld kalandozás 2022

 

Sokan tartottak velünk és voltak kíváncsiak a környékre. A program zárásaként a HuMuSz Ház kertjében pihentünk meg és ismerkedtünk tovább egymással. Mindannyiunk örömére igényként merült fel, hogy legyen máskor is ilyen esemény! A sikeren felbuzdulva tervezzük a folytatást.

Addig is ajánljuk megtekintésre a Humusz Youtube-csatornáján a Zöld Kalandozások előadássorozat felvételeit!

Így sikerült az első Zöld Kalandozások Városi Séta