Hasta la vista, Giliszta!

  • 2023. június 01. 02:00
  • Peti

A Humusz Ház kertje idén tavasszal is megelevenedett, és otthont adott az Első Budapesti Giliszta Fesztiválnak. Az ötlet akkor pattant ki a fejünkből, amikor elindultunk az INSERT ötletpályázatán. Akkor még nem sejtettük, hogy a közzösségépítés-komposztálás-edukáció hármas ötletéből egy ilyen kedves program kerekedik, amire közel 130 ember látogat majd el.

 

Április utolsó heteiben kezdtük meg az előkészületeket, a szervezést. Mint mindig, most is sok csodás ember segített abban, hogy a lehető legizgalmasabb programokat tudjuk kínálni az érdeklődőknek. Rengeteg dekorációt festettünk, alkottunk, takarítottunk és pakoltunk.

Ahogy egyre közeledett az esemény időpontja, úgy mi is, illetve a kertbe betérők is egyre izgatottabbak lettek, alig vártuk, hogy az utolsó simításokkal is végezzünk. A fesztivál reggelén az önkénteseinkkel megkezdtük a kert berendezését és a díszítést, illetve a felkészülést a vendégeink érkezésére. 

Gilbert humusz

Hamarosan megérkeztek a giliszta fesztiválozók, csak úgy kígyózott a sor, és délelőtt már arra eszméltünk rá, hogy telis-tele van nyüzsgéssel a szeretett kis Humusz kert.

A gyerkőcök ugráltak a handpan koncert közben, ezerlábút simogattak, kergetőztek, az Illaberek foglalkozáson varázslattal is találkozhattak, festettek, miközben szüleik varrtak, főzőcskéztek, makraméztak, virágot ültettek, illetve élvezték ezt a különleges napot. 

giliszta fesztivál 2023

A délelőtti zsongást felváltotta a mennyei bográcsos ebéd, aztán egy kis pihenés után már megérkezett a Candymen Duo, akik olyan koncertet adtak, hogy még a gilisztáink is táncra perdültek a komposztban.

gilisztafesztivál csoportkép

Úgy érzem, hogy a természet is jól érezte magát, hiszen aznap csodálatos, békés kora nyári időnk volt.

Köszönjük mindenkinek, aki ellátogatott az első fesztiválunkra, és sajnáljuk, ha valaki miattunk nem tudta kislányával elintézni a hétvégi bevásárlást („boltba indultunk, fesztivál lett belőle”), ígérjük, jövőre is így lesz!

 

A tombola nyertesek közül várjuk a zöld 79 és zöld 20 sorszámmal rendelkezőket, hogy átvegyék nyereményüket! Jelentkezni elérhetőségeinken lehet. Köszönjük!

 

Az eseményről tudósított a Civil Tv 11, és mi is készítettünk egy rövid videót.

Képgalériánkat pedig ide kattintva éred el

 

írta: Asztalos Noémi, Merza Péter