Peti blogja

Mit tanultam a klímaaktivista rocksztártól?

  • 2020. november 01. 01:00
  • Peti
Széljegyzetek egy dokumentumfilmhez

Az idei Verzió Filmfesztivál programjában találkoztam az Én vagyok Gréta (I am Greta) c. dokumentumfilmmel. Mivel már szinte a kezdetek óta ismerem Gréta történetét, nem gondoltam, hogy képes lesz a film bármi újat mutatni. Óriásit tévedtem.

Elhatároztam, hogy ebben a bejegyzésben nem Grétáról fogok írni. Read more about Mit tanultam a klímaaktivista rocksztártól?

Én Sir Daviddel vagyok. És te?

  • 2020. október 01. 02:00
  • Peti
Lenyűgöző életmű: Attenborough őszinte vallomása

Szerencsésnek érzem magam, hogy egy olyan korban élhetek, amikor a két világ határán mozgunk. Még megvan a teremtés szépsége, rácsodálkozhatunk a világban rejlő csodákra. Ismerhetem a Föld élővilágának egy részét anélkül, hogy személyesen kellett volna bejárnom a bolygó minden szegletét.  Ugyanakkor vészesen fenyegetnek bennünket globális problémák: járványoktól kezdve, klímaváltozáson keresztül, az ökoszisztéma rendszerek felborulásáig… Read more about Én Sir Daviddel vagyok. És te?

Zac Efron tanulmányútra indul, és mi járunk jól

  • 2020. augusztus 01. 02:00
  • Peti
Mit keres egy hollywoodi sztár a kecskefejő széken?

Amikor a Netflixen böngésztem, mert valamilyen tartalmas filmre vágytam és szembejött a Zac Efronnal a Föld körül című utazós film, gyorsan tovább görgettem. Első asszociációm szerint ugyanis ez biztosan csak egy újabb magamutogatós amerikai zagyvaság lehet. Óriásit tévedtem...

  Read more about Zac Efron tanulmányútra indul, és mi járunk jól

Hogyan váltam karantén-vegává?

  • 2020. június 01. 02:00
  • Peti
A karantén segített a 4 tagú családban húsmentes étkezésre áttérni

Régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy jó lenne kevesebb húst fogyasztani, egészségügyi és környezetvédelmi szempontból is. Négyfős háztartást vezetve sajnos elég nehéz megtalálni a lehetőségeket a változtatásra, mert rajtam kívül mindenki leginkább a jól bevált receptek, megszokott ízek híve. Read more about Hogyan váltam karantén-vegává?

365 napja PET nélkül

  • 2018. január 01. 01:00
  • Peti
2017-es nuhu vállalásom, hogy PET palack nélkül élek. Voltak buktatók, de összességében sikerült!

Tavaly januárban tettem egy vállalást, miszerint egyáltalán nem fogok vásárolni PET palackot ebben az esztendőben. A vállalás sikereiről, buktatóiról, a váratlan helyzetekről, tehát az elmúlt tizenkét hónap tapasztalatairól szeretnék nektek beszámolni. Read more about 365 napja PET nélkül

Tematika: