Javítsd meg!

A szánkó

Talán idén végre eljön az a pillanat, hogy nem csak tél lesz, de kis szerencsével még hó is. Minden gyerek, de a felnőttek nagy része is szeret szánkózni. Kis rákészülés és irány a Normafa, vagy tulajdonképpen bármely dimb-domb. Jó meleg és vízhatlan ruhán kívül valójában nincs is másra szükségünk mint egy szánkóra.

Élezd magad!

Csorba a kés? Nem, nem dobjuk ki! Inkább megjavítjuk!

Kempingezni készülsz?

A túrázás, toborozás és nem utolsó sorban a fesztiválszezon közeledtével felmerül a kérdés: milyen állapotban lehet a sátram?

Újrahasználati tanulság: potyautas a fában

Néhány számmal ezelőtt raklapból készült bútorokról írtam, annak apropóján, hogy polcokat, fali multifunkcionális dekorációt, kiadványtartót készítettünk a Humusz-házba. Gyönyörű lett minden, de egy kicsit hangos is!

Fáj a szék lába?

Bútoraink bosszantó sérüléseit saját kezűleg is kijavíthatjuk, ha ismerjük a javításuk fogásait, és szerszámaink is vannak. Értékesebb régi bútordarabjainkat viszont inkább bízzuk műbútorasztalosra.

Vízcsap rehabilitáció

Inkább ne vásároljunk olcsó csaptelepet, mert sokszor nem kapható hozzá cserealkatrész. De előrelátó gondoskodással késleltethetjük is a cserét.

Oldalak