Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 5 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kerti bútorok raklapból

Év: 
2017
Szám: 
Nyár
Szerző: 
Szarka György
Egyedi, stílusos, környezettudatos, és hobbinak sem utolsó.

Az ÚjraSzedve magazin megújul, ősztől már csak elektronikus formában érhető el!

Ha tetszett a cikk, támogasd munkánkat és a magazin megjelenését. Előfizetni a negyedévente megjelenő újságra itt tudsz.


Itt a nyár! Így különösen aktuális a téma, hiszen ez a nyaralás, a telekre járás és a kerti partik időszaka. Nem mintha raklapból készült tárgyakat ne lehetne a lakáson belül használni, de most a kerti bútorokról lesz szó.

Bemelegítésül hadd meséljem el egy személyes élményemet. Azt a feladatot kaptam, hogy összeállítsak egy raklapból készült padot, amelyet egy volt kollégám álmodott meg, és majdnem el is készített. A csiszolásban és felületkezelésben én is segítettem neki – szabadtéri bútorokról lévén szó, ezeket az eljárásokat el kell végezni rajtuk, hogy az időjárás viszontagságaival szemben ellenállóbbá váljanak. (A csiszolás utáni pácoláshoz én lenolajat ajánlok, kevés lakkbenzinnel hígítva). Végül a darabokra szedett és lekezelt padot nekem kellett összeraknom úgy, hogy előtte a kisebbik felét én szereltem szét. Csakhogy egyszerűen nem tudtam felidézni, hogyan állt össze pontosan. Másnap – szabadidőmben – folytattam, és a saját elképzelésem alapján összeraktam úgy, hogy talán még stabilabb és jobb is lett, mint az eredeti terv szerint! 

Mi ebből a tanulság? Számomra az, hogy merjen az ember a saját ötleteire, kreativitására támaszkodni, mert könnyen lehet, hogy benned is, kedves olvasó, rengeteg ötlet szunnyad. Aki pedig vizuális típus, annak segítségére lehet az internet, ahol rengeteg féle raklapbútort találni. 

Raklapokat egyébként vásárolni is lehet, ha valaki máshonnan nem tud szerezni (mert ún. egyutasokat akár ingyen is lehet). A legjobb minőségű EUR raklap használtan 2500-3000 forint. Egy padhoz körülbelül két darabra van szükség. Szög, csavar szinte fillérekért kapható, a lenolaj sem túl drága. Sokféle szerszámra sincs szükség, és ha nem áll rendelkezésre „géppark”, akár még kézzel is megoldható az összeszerelés. Nyilván egy csavarbehajtó, fúrógép, illetve csiszológép meggyorsítja a folyamatokat. 

Én mindenkit kísérletezésre buzdítok, mert nekem azóta kedves hobbimmá vált!

raklap bútor készítés  készül a kerti raklap bútor  raklap bútorok a Humusz Zöld Oázisában