Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új életre kelti a régi kacatokat az ifjú ezermester

  • 2020. április 19.
  • PKata

Van, akinek a régi szerszámok az igazi kincsek, és lelki szemei előtt minden elhasználódott fém alkatrész új életre kel. Németh Kristóf éppen ilyen, csak ő életre is kelti a megálmodott dolgokat.

 

A 18 éves, érettségi előtt álló Németh Kristóf már egész kicsi korában is bütykölt: kíváncsiságból szétszedte az elemmel működő játékait, mindent megvizsgált, aztán megpróbálta összerakni. 13 éves korában ez már olyan komoly érdeklődés volt nála, hogy megkérte édesapját, hadd alakítson ki magának műhelyt a pincében. Mivel a szülei is nagyon kreatívak és sokoldalúak, nem szabtak gátat Kristóf barkácsoló szenvedélyének, így a saját műhely elkészült. Aztán már nem volt megállás. Kristóf ma hihetetlen kreativitással készít hulladékokból, maradék anyagokból használati tárgyakat. Számára minden megunt kacat új lehetőséget rejt, keze alatt új életre kel a fa és fém hulladék.

"Emlékszem, régen is a különböző ünnepekre, szülinapra, névnapra, karácsonyra szerszámokat, gépeket kértem, de volt olyan is, hogy a zsebpénzemből vettem ezt-azt. Először egyszerűbb dolgokat készítettem, néha több, máskor kevesebb sikerrel.  Sok DIY témájú műsort és videót néztem a TV-ben, illetve YouTube-on, ezekből nagyon sok tudást szereztem, de a legtöbbet a nagypapámtól és apukámtól tanultam a barkácsolásról. Ők is nagyon kreatívak, sokoldalúak. Anyukám is szokott ötleteket, tanácsokat adni, ő is ügyesen barkácsol, de ő  a csajos vonalat képviseli inkább: varr, köt, dekupázsol, bútort fest, lakásdekorációt készít"

– mesélt a Sokszínű vidék kérdésére a kezdetekről Kristóf, aki elárulta, hogy a kedvenc anyagai a fa és a fém, sokszor ezeket kombinálja is. Mivel a család mezőgazdasággal, földműveléssel foglalkozik, vannak gépeik, amiket általában ők magunk javítanak, Kristóf alapanyagainak zöme is innen származik, de szívesen jár MÉH-telepre, bolhapiacokra is, kincsek után kutatni.

 

A teljes interjó a sokszínű vidék oldalán olvasható