PET, papír, fém. Melyik italcsomagolásban mennyi káros anyag van?

  • 2024. június 05.
  • kovacseszter

A nyári melegben egyre több időt töltünk a szabadban: túrázunk, strandra járunk, sportolunk vagy akár csak rójuk a várost. Ilyenkor sokkal több folyadékot fogyasztunk, ezért újra felmerül a kérdés, miből igyunk, ha sem a környezetünket nem akarjuk terhelni, sem az egészségünket nem akarjuk károsítani. Környezeti szempontból jó választásnak tűnik, ha kulacsot viszünk magukkal, esetleg újra és újra feltöltünk egy flakont, a legtöbbször viszont marad az eldobható csomagolás, az egyszer használatos palack, fémdoboz vagy kávés pohár. Összeszedtük, hogy a környezeti szempontokon túl az egészségünkre milyen italcsomagolások jelenthetnek kockázatot, és melyek biztonságosabbak.

Melyik a legkisebb rossz a környezetnek, ha mindenképpen az eldobhatót választjuk? Simon Gergely írása a tudatosvasarlo.hu-n jelent meg.

Ha hirtelen megszomjazunk az utcán és nincs nálunk semmilyen ital vagy kulacs, akkor vagy betérünk egy büfébe, étterembe inni, vagy veszünk vizet vagy valamilyen más italt az utcán. Ezt sajnos jellemzően eldobható italcsomagolásban: PET palackban, aludobozban, esetleg italkartonban kapjuk.

A teljes cikk a tudatosvasarlo.hu-n érhető el.

Forrás: tudatosvasarlo.hu