Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ökoiskola információs nap Szegeden

  • 2016. március 08.
  • Ryka

Felnőttképzés piktogramAz Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Földművelésügyi Minisztérium az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET magyarországi székhelyű nevelési-oktatási intézmények számára Ökoiskola és Örökös Ökoiskola cím elnyerésére. A pályázat célja, hogy az iskolás korosztály sajátos, korcsoportjának megfelelő élményekre és tapasztalatra építő, azaz tevékenység-orientált környezeti nevelésben részesüljön. Ennek a programnak a keretében kerül sor információs napunkra Szegeden.

MEGHÍVÓ
ÖKOISKOLA INFORMÁCIÓS NAP – 2016. MÁRCIUS 21.

A Dél-Alföldi régióban, Giligán Természetvédelmi és Hagyományőrző Egyesület a Humusz Szövetség partnereként, mint regionális forrásközpont 2014-2016 között segíteni kívánja a régió oktatási intézményeit abban, hogy sikeresen pályázzanak az Ökoiskola címek elnyerésére. A pályázatok tárgya, hogy a kidolgozott kritériumrendszer alapján dolgozó iskolák az „Ökoiskola” és az „Örökös Ökoiskola” címet viselhessék.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet SH/4/5 kódszámmal, Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése című projektjének megvalósítását a Svájci Szövetségi Tanács hozzájárulása és a Magyar Állam társfinanszírozása támogatja a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében. A cél a gyerekek környezettudatosságának erősítése, a környezeti nevelési tevékenységek, színvonalának növelése és a Natura 2000 területek ismertségének növelése.
A mentorálási tevékenység ingyenes, a programban regisztrált oktatási intézmények módszertani tapasztalatcseréken, akkreditált képzéseken is részt vehetnek. A regionális forrásközpontok információt nyújtanak a megjelent legfrissebb szakirodalomról, oktatóanyagról, módszertani újdonságokról, a régióban található oktatóközpontokról, bemutatóhelyekről, s eljuttatják az intézményekbe a régióspecifikus Natura 2000 segédanyagot is.
Személyes tanácsadással, megyei információs és mentorálási napok, tapasztalatcserék szervezésével kívánjuk a pályázó intézmények munkáját segíteni.

Rendezvényünkre pedagógusokat, civil szervezeteket és szakértőket várunk!

Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban online regisztrációhoz kötött!

Regisztráció ITT!


Helyszín: Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 6723 Szeged, Ortutay u. 3.
Időpont: 2016. március 21. (Hétfő) 12.00-16.00

PROGRAM:
12.00-ig regisztráció
12:00 – 13.00 az Ökoiskolák programjának bemutatása, háttere, előnyei, a címpályázat bemutatása
13.00 – 13.20 szünet Kistermelők áruinak kóstolása, beszélgetés civil szervezetekkel, kistermelőkkel
13.20 – 15.00 műhelymunka (a címpályázat során felmerülő nehézségek, akadályok) és a címet már elnyert
Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola (Szeged) bemutatkozása.
15.00 – 15.20 szünet Kistermelők áruinak kóstolása, beszélgetés civil szervezetekkel, kistermelőkkel
15:20 – 16:00 a Natura 2000 területek bemutatása

Meghívott szervezetek:
Nimfea Természetvédelmi Egyesület – Molnár Géza
Giligán Természetvédelmi és Hagyományőrző Egyesület – Szász Béla

További információ:
Vadné Szemes Mariann
E-mail: [email protected]
Telefon: 06-70/392-8416

 

 

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, amelynek megvalósítását a Svájci Szövetségi Tanács Hozzájárulása és a Magyar Állam társfinanszírozása támogatja.