Illaberek - módszertani ajánló pedagógusoknak

  • 2024. január 18.
  • Peti

Újra kötődni a Természethez a KÉPZELET-MOZGÁS-ALKOTÁS-JÁTÉK segítségével

 

Számtalan módja van, hogy hogyan kapcsolódjunk a természet csodálatos kincseihez. Amikor kapcsolódunk a Természethez, akkor megérezzük, felismerjük, hogy a részei vagyunk, és felelősséggel tartozunk iránta. Az IllaBerek Műhely ezt a kötődést segíti elő új utakat keresve a természet-játék-élmény és mesepedagógia felhasználásával.

Az IllaBerek Műhely az óvodás és kisiskolás korú gyermekekkel dolgozó pedagógusoknak , nevelőknek, illetve szülőknek szeretne olyan, újszerű módszert adni, ami elősegíti a természethez való igazi kapcsolódást, tiszteletet, és újra építi a természettel való egység érzését.

A műhelyen 80 % gyakorlatban mutatjuk meg hogyan használhatók az IllaBerek erdőjáró kártyák a mindennapi életben, a napköziben, az óvodai és iskolai pedagógiai munkában. A résztvevők azonnal alkalmazható gyakorlatokra tehetnek szert, amelyeket bármely korosztály környezeti foglalkozásain beépíthető.

 

HOGYAN SEGÍT AZ ILLABEREK KÁRTYACSOMAG, MINT

PEDAGÓGIAI ESZKÖZ

Az IllaBerek erdőjáró kártyacsomag mozgásos-képzelet és természetművészeti játékaival segít kapcsolódni a körülöttünk lévő természeti elemekkel:

-segít észrevenni a körülöttünk lévő hétköznapi kincseket

-szemléletformáló

-játékos, inspiráló

-felfedezésre hív

-együttérzést, tiszteltet ébreszt a természet minden része iránt

-azonnal alkalmazható jó gyakorlatot nyújt

 

KINEK AJÁNLOM

Óvoda - és iskloapedagógusoknak, ökológiai és a környezetvédelmi nevelésben, erdőpedagógiával, természetvédelemmel, ökológiával, foglalkozó szakembereknek, azoknak akik nyitottak az új megközelítési módokra.

 

RÓLAM

Kamarás Emese vagyok , meseerdő vezető

A természethez való kapcsolódás mindig fontos része volt munkámnak, és az IllaBerek kártya, valamint a hozzá tartozó gyakorlatok hatása, a bennük rejlő végtelen lehetőségek feltárása számomra egy fantasztikus pedagógiai út. Az IllaBerek kártya létrejöttét 14 év tanulás, képzés, tapasztalás előzte meg.

15 éve mozgásos- mese-erdei és családi foglalkozásokat, táborokat vezetek.

 

illaberek workshop kedvcsinalo pdf

 

 

www.mesimuhely.unas.hu