Egyéni utak a fenntarthatóság felé

  • 2023. október 06.
  • Gyuri

Egyre több intézmény dönt a fenntarthatóság mellett. A Budapest XVI. Kerületi Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium is közéjük tartozik. Hosszú utat tett meg az intézményi szinttől a nemzetközi kapcsolatokig. Ennek az utazásnak egyik mérföldkövét mutatja most be az intézmény októberben.

Az első törekvéseket 2008-ban az ökoiskolai cím megszerzése és megtartása motiválta. A kitartó munka díja az örökös ökoiskolai cím elnyerése volt. A fenntarthatóság azonban egyike azon témáknak, amelyek globálisan érintik az emberiséget, és ennek megfelelően az innováció és tanulás is globális szinten zajlik. Elengedhetetlenné vált ezért, hogy az iskola tanuljon másoktól, megismerjen nemzetközi tapasztalatokat.

2023. szeptember 11-15. között Lengyelországban, Myszkówban járt 10 hetedik osztályos tanuló két tanár kíséretében a helyi 4. Számú Általános Iskola vendégeként. A program Erasmus+ pályázati támogatással valósult meg. A látogatás célja a fogadóiskola fenntarthatósági gyakorlatainak megismerése volt, az öt nap alatt ennek megfelelően és ezen felül is rengeteget tanultak, sok közös élményben volt részük. 

Kiállítás és workshop Budapest egyik zöld kerületében címmel Erasmus-napi programokat tartanak, melyre szeretettel várják az érdeklődőket. 

Időpontja: 2023. október 12. (csütörtök).

A rendezvény helyszíne: 1165 Budapest, Táncsics u. 7-9.

Programok: 

14:00 Kiállításmegnyitó (az interaktív kiállítás szabadon látogatható november közepéig)

14:30 Workshop pedagógusoknak I.

15:00 Workshop pedagógusoknak II.

 A kiállítás bemutatja a fogadóintézmény fenntarthatósági törekvéseit, javaslatokat fogalmaz meg a fenntarthatóbb utazásra, és elmeséli az intézmény erre irányuló egyéni törekvéseit. Végül egy pozitív jövőképet vetít elénk. A workshop egyik témája az Oktass és csökkentsd a klímaváltozás hatását. A workshopon való részvétel regisztrációhoz van kötve, az alábbi linken lehet regisztrálni: 

https://forms.office.com/e/SXpxqAkFbb

Részletes programleírást és meghívót az alábbi linken található:

https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1cAaBsoeJJkLKvi0eJIicIoXlBnaT...

„Megtisztelő megjelenésükre feltétlenül számítunk!”  – Kovács Eszter (Erasmus-koordinátor)