Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

V. Ökopolitikai Nyári Egyetem – Bodajk 2012

  • 2012. július 18.
  • Pauló Gergő

Bár a NASA szakemberei szerint a Kepler 22B nevet viselő bolygó alkalmas lehet emberi életre és a kis herceg B 612-es bolygója is egy kedves helynek tűnik az univerzumban, nekünk, földlakóknak mégsem időszerű új lakóhelyet keresni, hiszen a globális gazdasági, ökológiai és társadalmi válság ellenére a Földetnéhány jó kezdeményezéssel egy nagyon is élhető bolygóvá tehetjük.

Az Ökopolitikai Műhely Alapítvány az idén immár ötödik alkalommal rendezi meg hagyományosnak mondható, azonban most jelentősen megújuló Ökopolitikai Nyári Egyetemét Bodajkon. A július 31-től augusztus 5-ig tartó táborunk célja, hogy az ökopolitikában, a környezetvédelemben és a fenntartható életstratégiák keresésében jártas vagy azzal ismerkedő résztvevőknek egy olyan élhető, szerethető szakmai platformot teremtsen, ahol eszmét, tudást, és telefonszámot is cserélhetnek. Ezt a kapcsolódást közösségépítő programok, workshopok, kerekasztal beszélgetések biztosítják, melyeket elismert hazai és nemzetközi szakemberek, a témában eredményesen munkálkodó civilek és közösségi kezdeményezések vezetnek.

Nyári egyetemünk során egy felejthetetlen 6 napos forgatagban lelkierővel, bátorsággal, szellemi munícióval és gyakorlati praktikákkal töltjük fel a körülbelül ötszáz résztvevőt, akik hazatérve saját közösségük hasznára kamatoztathatják a megszerzett tudást és tapasztalatokat.
 
A táborba az ökopolitikában jártas, vagy azzal ismerkedni vágyó időseket és fiatalokat egyaránt várjuk. A szakmai előadások, workshopok sorát koncertek, kézműves foglalkozások, színházi előadások, filmvetítések, táncos programok lazítják majd, esténként tábortűz mellett töltődhetnek fel a résztvevők. A családokat gyermekprogramokkal és jegyárkedvezménnyel várjuk, az egészséges táplálkozásra vágyóknak pedig jó hír, hogy a helyi alapanyagból készült, napi 4-szeri étkezést a Kétker-Étkembiztosítja minden táborlakó számára.

A Nyári Egyetem részletes programja is hamarosan összeáll, amelyről mind a szervezőknél, mind pedig a folyamatosan frissülő honlapunkon lehet majd tájékozódni!

További információk:
http://greenacademy.hu/
[email protected]

Forrás: btkhok.elte.hu