Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 11 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyar Vöröskereszt felhívása

  • 2013. április 03.
  • Pauló Gergő

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete „Közösségek segítése az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásban” címmel ingyenes önkéntes tréninget indít.

A tréning célja: olyan önkéntesek képzése, akik alkalmasak helyi közösségek, így iskolák, ifjúsági és lakossági klubok számára az éghajlatváltozás hatásaival kapcsolatos foglalkozások, előadások megtartására.

A tréning tematikája:

  • az éghajlatváltozás és hatásai globális és hazai szinten;
  • az éghajlatváltozás egészségügyi kockázatai és az egészséges életmód alapjai;
  • időjárási veszélyhelyzetek (katasztrófák), és a szükséges lakosságvédelmi, magatartási alapismeretek (katasztrófavédelmi felkészítés);
  • valamint ezen ismeretek átadását segítő módszerek.

A tréningek formája: nem-formális műhelymunka, helyszíne a Magyar Vöröskereszt XIII. kerületi kirendeltsége (Váci út 67.).

A műhelymunka időpontjai: 2013. április 15., 17., 18. 14.45-18 óráig.

A részvétel ingyenes. A résztvevő önkéntesektől legalább két foglalkozási alkalom megtartását kérjük 2013 április – május hónapjában. Túljelentkezés esetén előnyt élveznek a kortárselőadói vagy környezetvédelmi háttérrel rendelkező jelentkezők. A műhelymunkán részt vevők tanúsítványt, emléklapot kapnak a megszerzett ismeretekről.

Jelentkezni a [email protected] címre küldött „jelentkezés – éghajlatváltozási tréning” tárgyú levélben lehet 2013. április 7-ig.

A program a XIII. Kerületi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával valósul meg.